in

Osam porodica u Bijeljini dobilo krov nad glavom

U Bijeljini su danas, u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, za izbjegle i raseljene porodice na području ovog grada dodijeljeni ključevi od osam kuća, ukupne vrijednosti 320.000 KM.

Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš rekao je da je ovo jedan od onih lijepih dana – kada se završaju započeti projekti, što u današnje vrijeme nije lako.

“Kada je riječ o Bijeljini, ovdje značajno učestvujemo u okviru svih projekata koje je Vlada Srpske realizovala, u prvom redu Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja”, izjavio je Čordaš novinarima.

On je podsjetio da je na području Bijeljine u okviru ovog projekta ranije završeno još sedam kuća i 30 stanova, a u okviru projekta CEB dva jedna zgrada od 17 stanova, te započeta jedna od 12 jedinica.

“Plan je da do kraja ove ili početka sljedeće godine završimo preostale poslove”, rekao je Čordaš i dodao da sa Bijeljinom, kao gradom koji je primio mnogo izbjeglica, postoji dobra saradnja koja će biti nastavljena.

Gradonačelnik LJubiša Petrović rekao je da danas osam porodica dobija svoj krov nad glavom, a grad je, sa Sekretarijatom, obezbijedio sve neophodne dozvole i priključke za krajnje korisnike.

“Nastojaćemo da zbrinemo što veći broj porodica”, poručio je Petrović.

Dušan Tolj, koji je izbjegao sa područja Ilidže, iz Rakovice, sa suzama u očima podijelio je radost zbog toga što će sada biti u svome.

“Živim sa suprugom i dvoje djece. Napokon smo dočekali mirniji život, nema više selidbe. Hvala svima!”, rekao je Tolj, kojem je kuća izgrađena u bijeljinskom naselju Patkovača.

Penzioner Slobodan Šatara izbjegao je iz Donjeg Vakufa, a sada je izuzetno radostan što on i supruga imaju svoj kutak.

“U Donjem Vakufu sve mi je srušeno do crne zemlje. Nisam prodao i ne dam za bagatelu!”, poručio je Šatara.

SIPA ušla u UIO BiH, pod lupom rad šefice za sprečavanje šverca

Dodik nakon sastanka koalicije: Podrška zajedničkim kandidatima