in

OJT Bijeljina zaprimilo informaciju o nelegalnim šljunkarama

Foto: Bijeljina Danas

Okružno javno tužilaštvo Bijeljina zaprimilo je informaciju od policije o postojanju nelegalnih šljunkara na rijeci Drini u Bijeljini, sa Planom aktivnosti na utvrđivanju navedenog, na koji je Tužilaštvo dalo saglasnost, čime je potvrđeno pisanje ATV-a o policijskoj akciji u vezi sa nelegalnim šljunkarama na ovoj rijeci.

Kako su za ATV rekli iz bijeljinskog Tužilaštva, još im nije dostavljen izvještaj o provedenim aktivnostima policije s tim u vezi.

U policijskoj akciji koja se sprovodi na području Bijeljine, u nelegalnoj eksploataciji šljunka iz rijeke Drine zatečeni su bageri nekoliko firmi iz Bijeljine, Ugljevika i Dvorova, objavio je ranije ATV.

Kako nezvanično saznajemo, mašine su se nalazile na obali koja je na strani BiH, dok je zemljište u vlasništvu državljana Srbije.

Kako ATV nezvanično saznaje, šljunak su nelegalno eksploatisale firme Taras Ugljevik, CSP Dvorovi, Buk Promet, Bijeljina Put, PGP Graditelj i D.O.O. Petrić. Takođe, nijedna od firmi koje smo objavili nema ugovor sa JU Vodama o dislokaciji materijala iz riječnog korita Drine. Dvije pomenute firme nikada nisu imale ugovor, dok ostali subjekti jesu, ali im je ugovor istekao krajem marta ove godine.

Ambasada SAD zgrožena Izetbegovićevom izjavom o prebrojavanju

Šmit nametnuo izmjene Izbornog zakona BiH