in

Održana deveta redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina

Na današnjoj, desetoj, sjednici Skupštine Grada Bijeljina odbornici su usvojili prijedloge koji su bili sastavni dijelovi tačaka današnjeg Dnevnog reda rada Skupštine. Usvojene su sve neophodne odluke, a posebno treba istaći Prijedlog odluke o budžetu Grada Bijeljina za 2022. godinu i Prijedlog odluke o izvršenju budžeta Grada Bijeljina za 2022. godinu.

Značajan broj odluka koje se donose u toku tekuće godine za narednu, bile su i danas predmet rasprave. Tu se, prije svega, misli na stopu poreza na nepokretnosti, vrijednost nepokretnosti po zonama za koje se utvrđuje porez, izvještaj o realizaciji sredstava za privrednike, te na informacije o zaštiti prava djeteta o kojima je govorila zamjenik ombudsmana za djecu Republike Srpske.

Važno je napomenuti tačku koja se odnosila na izbor i imenovanja, te da nije odlučivano o kadrovskim pitnjima na ovoj sjednici.
Gradonačelnik Ljubiša Petrović je istakao da su umanjenja budžeta pretrpjela sva odjeljenja Gradske uprave, da je smanjena i obavezna budžetska rezerva koja, po zakonu, mora iznositi 3% ukupnog budžeta.

Sa druge strane, postoje i primjeri koji su izraz velike saglasnosti odbornika.

– Pohvalno je to što su podržali ideju koja će dati doprinos kulturi u našem gradu, a to je nabavka koncertnog klavira. Istovremeno, saglasnost postoji i oko potrebe da se jače podrže mjere pronatalitetne politike – rekao je gradonačelnik Petrović.

On se osvrnuo i na potrebu pomoći zdravstvenim radnicima koji su velike napore uložili i ulažu i dalje u borbi sa Кovidom.

– Mi smo izašli sa prijedlogom jednokratne pomoći radnicima u sektoru sekundarne zdravstvene zaštite. Svi zdravstveni radnici će ovom mjerom biti podržani da bi izdržali u borbi sa virusom – neveo je gardonačelnik Petrović.

Predsjednik Skupštine Grada, Aleksandar Đurđević, je istakao zadovoljstvo zbog završetka skupštnskih aktivnosti za ovu godinu i saglasnost sa idejom jednokratne pomoći zdravstvenim radnicima.

– Zaključenjem desete redovne sjednice Skupštine Grada ispoštovan je Program rada koji je jednoglasno usvojen na početku ove godine. Osim budžeta, usvojena je i posebna nagrada za sve radnike Doma zdravlja i Bolnice u Bijeljini koji su radili u Кovid sistemu – istakao je Aleksandar Đurđević.

Komšić: Ako vlasti RS-a ovako nastave, na kraju će se morati odgovoriti silom

Incident u avionu: Pokušao da otvori vrata tokom leta pa psovao srpsku majku i krst