in

Maksimović: Izvršenje budžeta sada 73,4 odsto

Odjeljenje za prostorno uređenje grada Bijeljina zaključno sa današnjim danom u ovoj godini ima izvršenje budžeta od oko 73,4 odsto, a ostvareni prihodi po osnovu naplate naknade za uređenje gradskog građevinskog zamljišta i rente za objekat do 1. decembra iznose 6.700.000 KM, rekao je predstavnik Odjeljenja Borjan Maksimović.

Maksimović je istakao da je tačno da je Odjeljenje 30. septembra imalo izvršenje budžeta od 16 odsto, odnosno 40.498 KM, ali da je do sada ka Direkciji za urbanizam i planiranje grada isplatilo 183.444 KM po osnovu potpisanih ugovora, što je 73,4 odsto izvršenje budžeta.

“Ukoliko Direkcija uspije da do kraja godine dostavi prednacrt plana `Filip Višnjić` i `Galac`, izvršenje budžeta Odjeljenja će biti veće od 90 odsto”, naveo je Maksimović na konferenciji za novinare.

Maksimović je dodao da je Odjeljenje ove godine izdalo 21 građevinsku dozvolu do 20. decembra, što je u odnosu na 2020. godinu 24 odsto više, 61 odsto više nego u 2019. i 75 odsto više u odnosu na 2018. godinu.

Kada je riječ o legalizaciji, Odjeljenje je izdalo 132 građevinske i upotrebne dozvole, naveo je Maksimović i dodao da je to 76 odsto više nego 2020. godine, za 67 odsto više nego 2019, te za šest odsto više nego 2018. godine.

Govoreći o planiranim aktivnostima za narednu godinu, Maksimović je naveo da imaju obavezu da izmijene regulacioni plan industrijske zone četiri, kao i regulacioni plan “Agrotržni” iz 2004. godine i “Ledince dva”.

Govoreći o urbanističkom haosu, o kom je bilo riječi na prošloj Skupštini grada, Maksimović je rekao da je nemoguće da je urbanistički haos nastao u posljednjih godinu dana.

On je podsjetio da u saradnji sa Agencijom za međunarodni razvoj rade na projektu sprovođenja elektronske građevinske dozvole.

Prema njegovim riječima, građani će od kuće moći da podnesu zahtjev za izdavanje grđevinske dozvole.

Gradonačelnik LJubiša Petrović rekao je da izradom prostorno-planske dokumentacije, regulacionih planova Gradska uprava želi da doprinese da Bijeljina bude urbanizovaniji grad te da se uvede urbanistički red.

Izvor: Srna

U Bijeljini od danas pojačana kontrola saobraćaja

Uhapšene dvije osobe zbog paljenja srpske zastave u Tirani