in

Kompanija “Orao”: Sa Indijom dogovoren posao za narednih desetak godina

Ekipa stručnjaka kompanije “Orao” iz Bijeljine je tokom boravka u Indiji dogovorila sa predstavnicima ratnog vazduhoplovstva ove zemlje mogućnost generalnog remonta novog tipa motora, što je posao za narednih desetak godina, rekao je Srni vršilac dužnosti izvršnog direktora za ekonomske poslove u ovoj fabrici Mladen Lemez.

On je naveo da u “Orlu” uskoro očekuju potpisivanje ugovora sa jednim krajnjim korisnikom o usluzi generalnog remonta za još jedan motor.

“Svjesni smo da je potrebno da se mijenjamo u skladu sa tržišnim zahtjevima i, imajući to u vidu, prošle sedmice naša ekipa stručnjaka je boravila u Indiji sa čijim ratnim vazduhoplovstvom imamo dosta dobru saradnju, te smo dogovorili mogućnosti generalnog remonta novog tipa motora koji do sada nismo remontovali i to je posao za ovu firmu za nekih desetak godina”, kaže Lemez.

On je naveo da je sada potrebno da se firma prilagodi svemu tome i da savladaju novi tip motora, ali da su ubijeđeni da će uspjeti, imajući u vidu stručnjake kojima raspolažu, integrisani sistem i sve predispozicije da projekat dovedu do kraja.”Nadamo se da će u sljedećoj godini ti novi motori da zažive”, rekao je Lemez.

On napominje da “Orao” posluje dobro i da stoji “na dobim nogama”, podsjećajući da je prošle godine imala istorijski rekordne prihode od prodaje.

“Do kraja je realizovan ugovor sa Vojskom Srbije, realizovali smo remont za dva motora iz našeg proizvodnog programa za krajnjeg korisnika u Ujedinjenim Arapskim Emiratima”, naveo je Lemez.

On je podsjetio da je “Orao” nedavno imao i prvu, inicijalnu posjetu predstavnika TRB ovoj kompaniji kada je delegacija TRB-a na licu mjesta mogla da se uvjeri u sve kapacitete kojima raspolaže “Orao”.

“Dogovor je da u skorijoj budućnosti bude realizovana uzvratna posjeta. Definisali smo sve elemente ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa njima, tako da ćemo tada potpisati ugovor”, rekao je Lemez.

Izvor: Srna

Objavljeni snimci napada u Kopenhagenu: Napadač šeta i puca na ljude

Slobomir P Univerzitetu produžena akreditacija