in

Gradonačelnik organizovao prijem za mladu umjetnicu Stefanu Mirkanović

Gradonačelnik Ljubiša Petrović organizovao je danas prijem za Stefanu Mirkanović, talentovanu učenicu šestog razreda osnovne škole „Sveti Sava“ iz Bijeljine, koja je osvojila prvu nagradu za interpretaciju na ovogodišnjem festivalu dječijeg stvaralaštva „Mali kompozitor“, koji je održan 20. novembra u Banja Luci. Stefana je nastupila sa pjesmom “Dječije carstvo“.
Jedna od specifičnosti pomenutog festivala je činjenici da su djeca autori tekstova, izvođači pjesama i članovi žirija. Druga važna karakteristika je to što je riječ o manifestaciji koja je uvrštena u zvanični nastavni plan i program rada.

Gradonačelnik Petrović je istakao važnost podrške kulturi i mladim talentima.

– Bilo je zadovoljstvo razgovarati sa našom mladom umjetnicom Stefanom kojoj je pripala prva nagrada na nedavno održanom festivalu dječijeg stvaralaštva u Banja Luci i koja je svoj grad predstavila na najbolji mogući način. Grad Bijeljina će i dalje podržavati mlade talente. Stefanin uspjeh je dvostruk – prvi put je nastupila na festivalu i odmah uzela prvu nagradu – dodao je gradonačelnik.

Naša mlada sugrađanka pohađa treći razred muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“, svira gitaru i trnira odbojku već osam godina, a sa nastupa u Banja Luci je ponijela odlične utiske.

– Bila sam jako srećna kada sam saznala da su me pozvali da učestvujem na festivalu. Drago mi je što sam nastupala van Bijeljine i imala priliku da upoznam Banja Luku. Ovo je bilo moje prvo učešće na festivalu, a ranije sam pjevala u horu „Srbadija“, od treće do osme godine.

Njana majka Vanja Mirkanović je iskazala zahvalnost gradonačelniku na prijemu i podijelila svoje mišljenje o festivalu i Stefaninom talentu, istakavši važnost porodice u prepoznavalju i njegovanju dječijeg talenta.

– Кoristim priliku da se zahvalim gradonačelniku koji je prepoznao Stefanin uspjeh i važnost ovog priznanja. To nam mnogo znači – rekla je Vanja Mirkanović.
Ovaj festival se održava već 15 godina i predstavlja pravi način afirmacije mladih talenata koji imaju namjeru da se muzičkom umjetnošću bave u budućnosti.

Dramatično u Konjicu: Zdravstveni radnici skinuli bijele mantile i prestali raditi

Fantastičan koncert malih “čarobnjaka”