in

Da li je Dodik pokraden na birčakom mjestu u Dvorovima?

Opozicija u Republici Srpskoj se ne miri sa porazom na opštim izborima održanim u nedjelju pa su nakon preuranjene proglašene pobjede u nedjelju, već u ponedjeljak ujutro krenuli sa pričom o krađi izbora.

Kao prilog tome navode da Jelana Trivić, kandidat za predsjednika Republike Srpske, u pojednim mjestima nije dobila nijedan glas. S druge strane, imamo biračko mjesto u Dvorovima na kojem je kandidat SNSD-a Milorad Dodik, prema preliminarnim rezultatima CIK-a BiH, dobio samo jedan glas. Trivićeva je na tom biračkom mjestu dobila 188 glasova a prati je Vladimir Bijelić iz Stranke život sa 163 glasa.

Slijedeći logiku PDP-a i ostalih opozicionih stranaka, i SNSD bi mogao tvrditi da je na ovom mjestu pokraden njihov kandidat jer je dobio jedan jedini glas.

Prema dosadašnjim preliminarnim podacima na osnovu 97,28 odsto obrađenih biračkih mjesta, kandidat SNSD-a za pedsjednika Milorad Dodik ima 287.662 glasa ili 48,18 odsto, a kandidat PDP-a Jelena Trivić osvojila je 259.326 glasova ili 43,43 odsto.

SNSD: Samo na tri biračka mjesta u Bijeljini upisano nam 147 glasova manje

Petrović: Mi smo oni koji pišu istoriju