in

Bijeljina: Policija izvršila pretrese u dva preduzeća

Policija je izvršila pretres službenih prostorija Javnog preduzeća Regionalna deponija „Eko dep“ i „Dule Trgotransa“ iz Dvorova kod Bijeljine, potvrđeno je u Policijskoj upravi Bijeljina.

Pretres je izvršen po nalogu Okružnog suda, a na osnovu krivičnih prijava protiv odgovornih lica u tim bijeljinskim preduzećima.

Na osnovu krivične prijave, koju je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović sredinom avgusta mjeseca podnio protiv službenih i odgovornih lica u „Eko-depu” i „Dule Trgotransu”, policija je izvršila pretrese na više lokacija.

Srđan Gajić, načelnik Sektora kriminalističke policije PU Bijeljina kaže da su policijski službenici Policijske uprave Bijeljina na osnovu pismene naredbe nadležnog suda izvršili pretresanje službenih prostorija pravnog lica „Eko-dep” u Bijeljini.

„Na području Bijeljine je vršen pretresa kod drugih pravnih lica u vezi iste te prijave. Radi se o firmi „Dule Trgotrans”. Javnost će biti obaviještena kada se, uz nadzor Okružnog tužilaštva, okonča istraga”, kaže Gajić.

U krivičnoj prijavi je navedeno da postoji osnova sumnje da su odgovorna lica u Javnom preduzeću Regionalna deponija ”Eko-dep” i ”Dule Trgotrans”, u proteklih sedam godina, prilikom fakturisanja cijena usluge deponovanja čvrstog komunalnog otpada na deponiju Brijesnica umanjivali stvarnu količinu dovezenog čvrstog komunalnog otpada.

„Na jednom prostom primjeru kamion koji je dovozio deset tona prikazano je u dokumentima pet, a pet je odlazilo stranputicama odnosno onim dijelovima kada nadležne instiucije treba da utvrde na koji način se to uradilo”, objašnjava gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Gradonačelnik Bijeljine je potvrdio da je dopunjena krivična prijava na osnovu sumnji da su falsifikovani potpisi radnika koji rade na eko-deponiji.

„Potpisi radnika su imali za cilj da prikriju utrošak goriva koje je završavalo na nekim drugim mjestima i preduzećima. Prikazivano je da su potrošene enormne količine goriva”.

Petrović dodaje da broj mašina koji radi na „Eko-depu nije mogao potrošiti tu količinu goriva ni da jedan radni dan traje sto sati.

Prema prvim procjenama, kako navodi gradonačelnik, u proteklih sedam godina pričinjena je šteta budžetu od više stotina hiljada maraka.

Izvor: BN TV

Cijene goriva u Republici Srpskoj u blagom padu

U Bijeljini 24 novozaraženih, u Srpskoj 234, preminulo 13 osoba