in

Posebna sjednica Narodne skupštine Srpske o odlukama Predsjedništva BiH

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana danas u Banjaluci, a predloženim dnevnim redom je predviđeno izjašnjavanje o odlukama i zaključcima Predsjedništva BiH usvojenim 18. oktobra, koje je srpski član Milorad Dodik proglasio štetnim za vitalni interes Republike Srpske.

Na pomenutoj sjednici Predsjedništva, u skladu s ranijim zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske, Dodik je glasao protiv svih tačaka dnevnog reda o kojima se tročlano Predsjedništvo izjašnjavalo.

Opozicija je najavila mogući bojkot zasjednja jer je, kažu, malo vremena da se pripreme za raspravu.

Iz vladajuće koalicije tvrde da je na sceni politizacija opozicionih poslanika i da je dovoljno da pročitaju materijale.

Na posebnoj sjednici poslanici bi trebalo da se izjasne i o zaključcima o otvaranju Ambasade Azerbejdžana u Sarajevu i kancelarije Ambasade Ruske Federacije u BiH u Banjaluci.

Pred poslanicima bi trebalo da bude i Odluka o prihvatanju Sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Republike Turske o uzajamnoj zaštiti i razmjeni tajnih podataka koji se odnosi na Sporazum u oblasti odbrambene industrije.

Za tri dana iz saobraćaja isključeno 946 pijanih vozača

Uhapšen i drugi vozač nakon nesreće u Bijeljini u kojoj je poginuo dječak