in

Počele pripreme: Centralni događaj za proslavu Dana RS svečani defile na Trgu Krajine

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predsjedavao je danas Prvom sjednicom Odbora za proslavu Dana Republike Srpske.

Na sjednici, koja je održana u Palati Republike, konstituisan je Odbor za proslavu Dana Republike Srpske, usvojen prijedlog Programa proslave i formirana Radna grupa za pripremu i realizaciju proslave Dana Republike.

Centralni događaji povodom proslave Dana Republike i ove godine biće svečani defile na Trgu Krajine, svečana akademija u sportskoj dvorani “Borik”, kao i svečani prijem u Administrativnom centru Vlade RS.

“Programom je predviđena dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima koja će biti upriličena u Kulturnom centru Banski dvor, kao i polaganje vijenaca i cvijeća na Spomenik palim borcima Vojske Republike Srpske, srpskom vojničkom spomen-groblju ‘Mali Zejtinlik’, Spomenik borcima NOR-a, Spomen-kosturnici, Spomeniku banjalučkim bebama i na spomen-obilježju bivšeg predsjednika Republike Srpske dr Milana Jelića”, naveli su iz Kabinet predsjednika RS.

Dodaju da će u svim gradovima i opštinama Republike Srpske, biti obilježen Dan Republike Srpske, kao i u Brčkom.

Upao bagerom u hotel i srušio objekat: “Gazda sigurno nije platio”

Digla se prašina u javnosti: Gdje je nestalo Čajničko jevanđelje?