in

Osumnjičene da su lažno prijavile krađu stvari vrijednih 16.000 KM

Foto: Freepik

Samida M. iz Švajcarske i Emsuda M. iz Austrije osumnjičene su da su lažno prijavile krađu odnosno da su im nepoznate osobe otele torbu sa stvarima vrijednim 16.000 maraka, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Kako saznajemo sumnja se da su žene lažno prijavile krivično djelo kako bi u inostranstvu mogle naplatiti odštetu od osiguranja.

Naime, Policijskoj upravi Prijedor 14. jula obratila se S.M. iz Švicarske i prijavila da su joj prethodnog dana tri nepoznata lica u ulici Vojvode Putnika u Prijedoru ukrale lične stvari ukupne vrijednosti oko 16.000 KM.

Kako saznajemo žena je prijavila da su joj, dok su nih dvije bile u toj ulici, nepoznate osobe strgnule ruksak u kojem je između ostalog bio profesionalni fotoaparat, tablet, novac kao i druge lične stvari.

Međutim, kako saznajemo policija je ubrzo utvrdila da ona zapravo nije ni imala kod sebe te stvari i da je sve lažno prijavila.

“Radeći na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela, kriminalističkom obradom lica utvrđeno je da su S.M. i E.M. lažno prijavile da im je izvršenjem krivičnog djela otuđen profesionalni fotoaparat, kamera, tablet, novac i druge vrijednosti”, navode iz PU Prijedor.

Nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštavu Prijedor protiv S.M. i E.M. biće dostavljen izvještaj za počinjeno krivično djelo.

Direktor dobojske bolnice priznao krivicu, dobio deset mjeseci

Putin: Ne možemo i nećemo da se razvijamo izolovano od svijeta