in

Osumnjičen da je neovlašteno iskopao pijesak vrijedan 835.590 KM

Foto: Freepik

Obrad V., direktor privrednog društva iz Broda osumnjičen je da je neovlašteno iskopavao i prodavao pijesak i šljunak čime je toj firmi protivpravno pribavio oko 835.590 KM.

Kako saznajemo, on je osumnjičen da je bez ugovora i saglasnosti sa “Vodama Srpske” iskopao oko 73.000 metara kubnih pijeska i šljunka.

Protiv njega su službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijeli Okružnom javnom tužilaštvu u Doboju izvještaj koji ga tereti da je počinio krivično djelo protivzakonito zauzimanje i eksploatacija prirodnih bogastava i dobara od opšteg značaja.

“O.V. teretimo da je kao direktor privrednog društva iz Broda, krivična djela počinio od septembra 2018. do maja 2021. godine i potpisanog ugovora i dobijene saglasnosti organizovao, vodio i nadzirao iskop i eksploataciju materijala (pijeska i šljunka), a zatim izvršio njegovu dalju prodaju. Na ovaj način je privrednom društvu iz Broda pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 835.590 KM”, navodi se u saopštenju.

Kod Banjalučina pronađeni falsifikovani dokumenti Vlade RS i policije u Srbiji

Dodik: Na posebnu sjednicu nisu pozvani ambasadori koji ne žele da dođu