in

Kolegijum banjalučke Skupštine otkazan zbog kašnjenja gradonačelnika

Kolegijum Skupštine grada na kojem je trebalo da se zakaže vanredno zasjedanje gradskog parlamnta je otkazan i biće održan sutra.

Sastanak je otkazan zato što je gradonačelnik Draško Stanivuković kasnio više od 25 minuta na zakazani sastanak. Članovi kolegijuma su prokomentarisali da “nije uredu da se čeka te da gradonačelnik konstantno kasni ne vodeći računa o tuđem vremenu i obavezama” i otišli su sa sjednice.

Među prisutnima bili su predstavnici skupštinske većine i onih koji podržavaju gradonačelnika.

Kada je predsjednik Skupštine grada Mladen Ilić pokušao dati izjavu o razlozima odgađanja pojavio se gradonačelnik koji je govorio da” nije fer i da je on otišao na sastanak na drugi sprat te da je zato kasnio”.

Nakon kratke prepirke Ilić je odustao od pokušaja obraćanja medijima i otišao. Ilić se vratio nakon što je gradonačelnik održao govor i onda se i on obratio medijima.

Jedan od onih koji se nije pojavio na sastanku je i član kolegijuma odbornik SNSD Dragoslav Topić.

Ilić je kazao da je gradonačelnik kao i svi odbornici obavješteni da je Kolgijum planiran za danas u 10 časova.

“Pristojno je reći da će neko kasniti, ali se trebalo javiti. Kolegijum ce se održati sutra u 10 časova. Jedno je politika, ali je ovo jedna sasvim druga stvar”, naveo je Ilić.

Dodao je da se odbornik Topić javio da ne može doći jer ima temperaturu, ali da je umjesto njega došla njegova zamjena odbornik Zoran Popović.

Stanivuković je komentarišući to objašnjenje rekao da on nema zamjenu jer, kako je kazao, Skupština to ne da.

Neverovatan prizor: Zabeležen prirodni fenomen za koji se verovalo da je nemoguć na Marsu

Upali u automobil bivšeg australijskog premijera misleći da je “Uberov” vozač