in

Kojić: Šmit se poklonio bošnjačkim žrtvama, a srpske ignorisao

Kristijan Šmit danas se u Potočarima poklonio žrtvama iz reda bošnjačkog naroda, a za srpske se nije interesovao, čime je pokazao svoju pristrasnost i jednostran pristup rješavanju pitanja nestalih, izjavio je Srni predsjednik Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Srebrenice Branimir Kojić.

Kojić je naveo da se Šmit uopšte nije interesovao za srpske žrtve, niti za posjetu spomen-sobi, da se pokloni nastradalim Srbima, što članovi porodica nestalih i ubijenih Srba osuđuju.

Prema njegovim riječima, srpske porodice nastradalih su omalovažene i nemaju nikakvo povjerenje u Šmita i njegovu “objektivnost”.

“Cilj njegovog dolaska bio je samo jedan, a to je da pokaže da za njega i kompletnu međunarodnu zajednicu ne postoje srpske žrtve, da su za Srbe namijenjeni sudovi, nametnuti zakoni i zatvori”, ocijenio je Kojić.

On smatra da Šmit nastavlja odnos kako je imao bivši visoki predstavnik u BiH Valentin Incko koji je nametnuo sramni zakon i time se definitivno stavio na stranu Bošnjaka minimizirajući srpske žrtve.

Šmitu je poručio da su u Podrinju masovno ubijani srpski civili, dok su na bošnjačkoj strani ginuli vojnici.

“Naši očevi nisu stvarali Republiku Srpsku da bi to bio protektorat međunarodne zajednice. Moraju da shvate da su ovi prostori vjekovna ognjišta srpskog naroda i da smo mi u Podrinju stradalnici, a ne zločinci”, naglasio je Kojić.

Prenoseći stav porodica, članova organizacije koju predstavlja, on je istakao da se nametnuti “Inckov zakon” mora povući što bi bio prvi korak ka vraćanju povjerenja u pravdu i nepristrasnost međunarodne zajednice.

Ostavio pola tone jabuka na gradskom trgu uz poruku “poslužite se”

Šef kovid bolnica u Bijeljini: Oboljeli od korone dolaze u veoma teškom stanju