in

Glamočak prijavljen Tužilaštvu: Gorivo sipano u vozila koja nisu lovačka

Policija sumnjiči Nedeljka Glamočaka da je, u svojstvu predsjednika Lovačkog udruženja (LU) “Uzlomac” Kotor Varoš, omogućio da se gorivo sipa u vozila koja nisu registrovana na to LU, saznaju “Nezavisne novine” nezvanično.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka podnijeli izvještaj protiv Glamočaka (koji je, inače, SDS-ov poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske), te Dragomira Bogdanića, u svojstvu sekretara LU “Uzlomac”.

Glamočaka sumnjiče da se o zakon ogriješio od 2016. do 2019. godine, iskorištavanjem službenog položaja.

Naime, kako su otkrili izvori “Nezavisnih novina”, osumnjičen je da je bez odluka Upravnog odbora Udruženja, pored u ladu nivu, koja je do 12. februara 2018. godine bila registrovana na “Uzlomac”, omogućio da se gorivo sipa i u druga vozila, koja nisu bila registrovana na to udruženje.

Pri tome, kako se sumnja, nisu sačinjavani putni nalozi za ladu nivu i za druga vozila, iz kojih bi se vidjeli svrha i opravdanost korištenja, te je za usluge točenja goriva, lokalnom preduzeću za promet naftnih derivata, LU “Uzlomac” platilo ispostavljenje račune, a iznos je, saznaju “Nezavisne novine”, veći od 12.000 KM. Za taj iznos je, sumnja se, oštećen “Uzlomac”.

Osumnjičen je Glamočak i da je od 2016. do 2019. godine, bez odluka Upravnog odbora, omogućio plaćanje robe i usluga brojnim preduzećima, uključujući i restorane, u oznosu od skoro 31.000 maraka, uz šta nije dostavljena obavezna prateća dokumentacija, a “Uzlomac” je, sumnja se, oštećen i za taj iznos.

Bogdanića terete da je od 2016. do 2019. godine bez odluka Upravnog odbora Udruženja, pored u ladu nivu, a koja je do 12. februara 2018. godine bila registrovana na “Uzlomac”, točio gorivo i u druga vozila, koja nisu bila registrovana na Udruženje.

Nisu, kako se sumnja, sačinjavani putni nalozi, a Bogdanića terete da je potpisao račune od oko 3.900 maraka.

Kada se podvuče crta, Glamočaka terete da je sebi pribavio korist veću od 40.000 maraka, te oštetio “Uzlomac”, a Bogdanića da je sebi pribavio više od 3.900 KM.

Bijeljina: Raspored vakcinacije bez zakazivanja za narednu sedmicu

Dodik: Muslimanska strana pokrenula harangu, stanje u BiH dovedeno do potpunog apsurda