in

Duraković: Poštujem ono što je rahmetli Alija Izetbegović potpisao, a to su država, dva entiteta, distrikt, kantoni

Foto: hayat.ba

Novoizabrani potpredsjednik Republike Srpske Ćamil Duraković oglasio je javno i reagovao na komentare koje, kako kaže, čita o sebi posljednjih dana.

Poštovani prijatelji, u trenutku kad je sve bilo bolje od ubijanja, BiH je dobila administrativno uređenje kakvo danas imamo, što znači – država, dva entiteta, distrikt, kantoni. Dokle god je tako, izričito poštujem ono što je naš tadašnji predsjednik rahmetli Alija Izetbegović potpisao – napisao je Duraković na Fejsbuku.

Dodao je da voli BiH te da poštuje njeno uređenje, institucije i neće se, nakon 27 godina od rata, ponašati i govoriti kao da smo i dalje u rovu.

– Predlažem i drugima isto, jer je sve drugo utopija i politički populizam. Izabran sam za potpredsjednika Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda, dominantno bošnjačkim glasovima, i znam ja dobro čiji sam predstavnik i čije interese prvenstveno branim i zastupam, ali funkcija kao takva podrazumijeva da sam potpredsjednik svih građana ovog entiteta. Tako ću se i ponašati – poručio je.

Smatra da bi se svi građani u BiH jezički trebali razumjeti u ovome što govori, prenosi Avaz.

– Maksuz selam i pozdrav od Srebreničanina, Banjalučanina, Sarajlije, Bošnjaka, a najviše Bosanca i Hercegovca…jer se ja tako osjećam – izjavio je Duraković.

Detalji mučkog napada na srpskog pilota: Pomahnitali napadač htio da ga “ovjeri”, srećom oružje se zaglavilo

SRBIJA GAZI, BRAZIL NEKA SE PAZI! “Orlovi” pregazili rivala i poslali moćnu poruku pred Mundijal u Kataru