in

Dodik: Zelenski ne treba da bude pitan šta zapadni Balkan treba da radi

Foto: Depositphotos

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da arogancija koju pokazuje predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski prevazilazi značaj uloge koju on misli da ima i da sigurno nije neko ko treba da bude pitan o tome šta zapadni Balkan treba ili ne treba da radi.

– Politički je nepristojno da on dijeli savjete bilo kome, pa i nama na Balkanu. Njegovi stavovi nas se ne tiču i nisu oni koje bismo mi morali da slijedimo – rekao je Dodik povodom obraćanja Zelenskog građanima Cetinja u kojem je poručio da su sankcije Rusiji obavezne, da je Rusija prijetnja svima i da to “nije ništa manje važno za Balkan”.

Dodik je rekao da Zelenski ima svoje koji ga simpatišu, ali da smatra da i drugi na zapadnom Balkanu misle da je takvo bezočno sugerisanje bez ikakvog osnova i da držanje predavanja o tome šta ko treba da čini apsolutno nije adekvatno ni vremenu, a pogotovo nije adekvatno ulozi koju Zelenski ima u tome.

– Čovjek je umislio da može da drži predavanje svakom drugom i da ocjenjuje ko je na ispravnom, a ko na lošem putu. To treba odbaciti kao upravo nešto što je došlo sa strane koja uopšte nije pitana – naglasio je Dodik.

On je rekao da Republika Srpska ostaje neutralna kada je riječ o ukrajinskoj krizi.

– Situacija se tamo mijenja. Mislim da ne treba trčati za događajima koji su ovakvog ili onakvog karaktera i davati svoju ocjenu tome. Mi ćemo ostati i dalje neutralni u želji da se rat završi, a kako će stvari izgledati, šta će biti, niti se nas tiče, niti mi možemo uticati na to – naveo je Dodik.

Krvavi pohod u Petrovu: Ubistvo, ranjavanje i samoubistvo

CIK odlučio, ponovo će se brojati glasovi za predsjednika Republike Srpske