in

Dodik: Opozicija neka protestuje, ali u izbornoj noći izgubili su kredibilitet

Foto: Sputnik / Lola Đorđević

U izbornoj noći SNSD je saopštavao samo podatke s potpisanih zapisnika, a tamo gdje nije bilo potpisa nismo ni unosili podatke kako bi bili sigurni u ono što saopštavamo javnosti, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a nakon sastanka s koalicionim partnerima.

O protestima opozicije sutra radi tvrdnji o izbornim prevarama, Dodik kaže da je to njihovo pravo.

“Svi imaju pravo da izražavaju svoj politički stav i jedan od tih je da to čine okupljanjem. Mi mislimo da imaju pravo na to ali mislimo da je to politički potpuno kontraproduktivno i za njih same. Tek kad CIK proglasi konačne podatke kreće period žalbi”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da misli da je opozicija izgubila značajan dio političkog kredibiliteta ponašanjem u izbornoj noći.

“Niko od nas nije išao u izbornoj noći u komisije da bi tamo vršio pritisak. Mi nismo htjeli da dodatno komplikujemo situaciju”, rekao je Dodik i dodao da je najbolje sačekati zvanične podatke.

Odgovarajući na pitanje ko mu je čestitao pobjedu, Dodik je rekao da je razgovarao sa najmanje deset predsjednika država i vlada, među kojima je i Viktor Orban, mađarski premijer, s kim je rekao da će se sastati naredne sedmice.

Rekao je da se čuo i s Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije, ali da će on čestitati nakon objavljivanja zvaničnih podataka, te je istakao da oko toga ne treba špekulisati.

Šmit: Neka se niko ne nada Dejtonu dva

U Bijeljini počelo ponovno brojanje glasova sa 13 izbornih mjesta