in

Dodik: Kako se Džonson nije sjetio Srpske i Srbije koje su bombardovane bez razloga

Foto: Sputnik / Lola Đorđević

Ništa što se dešava danas u Ukrajini ne može se porediti sa građanskim ratom u BiH, posebno ne sa “Sarajevom koji je bio veliki logor za Srbe i koji je etnički očišćen od Srba”, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu britanskog premijera Borisa Džonsona da je “granatiranje Harkova od ruske strane strahota koja podsjeća na napade na Sarajevo koje su vršili Srbi 90-tih godina”, Dodik je rekao da je “Džonson u pravu ako je mislio na naoružane bande kakve danas šetaju Kijevom, što se može vidjeti na društvenim mrežama”.

Dodik je istakao da je i njega to “neodoljivo podsjetilo na Sarajevo kada je Alija Izetbegović dao vlast Juki Prazini, Caci i Kruški, koji su počinili najmonstruoznije zločine nad Srbima”.

“Ne znam kako se britanski premijer nije sjetio Republike Srpske i Srbije koju su mjesecima bombardovali bez ikakvog pravnog osnova i bez ikakvog razloga. Ili Sirije, Iraka ili Afganistana gdje su NATO snage izručile stotine hiljada smrtonosnih projektila. Ja lično ni te operacije na Bliskom istoku ne bih povezivao sa sadašnjom situcijom u Ukrajini, jer ni kontekst ni razlozi nisu za poređenje”, naglasio je srpski član Predsjedništva BiH.

Dodik na sjednici Predsjedništva nakon konsultacija sa Cvijanovićevom

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovaće današnjoj sjednici Predsjedništva nakon obavljenih konsultacija sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH Srni je potvrđeno da su, u skladu sa zaključcima sa posljednje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, predsjedniku Srpske dostavljeni materijali za 24. redovnu sjednicu.

“Nakon obavljenih konsultacija zauzeti su stavovi u skladu sa kojima će srpski član Predsjedništva BiH prisustvovati današnjoj sjednici”, rečeno je Srni u Kabinetu srpskog člana Predsjedništva BiH.

U Sarajevu će danas u 12.00 časova početi redovna sjednica Predsjedništva BiH, a po njenom okončanju predviđeno je saopštenje.

Policija zaustavila lažno sanitetsko vozilo, Turčin zamotan u zavoje glumio pacijenta

„Barbika“ napunila više od šest decenija