in

Dodik: BiH nije imala nijedan razlog da postoji nakon rata!

Foto: Twitter / @MiloradDodik

BiH nije imala nijedan razlog da postoji nakon rata, to su uradile sile zbog svojih geopolitičkih razloga, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Dodik je poručio da BiH i 28 godina nakon Dejtonskog sporazuma pokazuje svoju nesposobnost da funkcioniše, za razliku od Republike Srpske koja pokazuje tu sposobnost.

“Državna zajednica već 28 godina pokazuje svoju nesposobnost da funkcioniše, za razliku od Republike Srpske koja pokazuje sposobnost uprkos pritiscima”, rekao je Dodik.

On je rekao da je Republika Srpska svih 28 godina trpjela razne pritiske, ali da je izdržala.

“Danas vidimo da je osnovna tendencija bila unitarizacija BiH i pokušaj razgradnje Republike Srpske. Bih nije imala nijedan razlog da postoji nakon rata”, rekao je Dodik i naglasio da je BiH u kolonijalnom statusu.

“Kolonijalni upravnici koji stoluju u Sarajevu kroz razne zloupotrebe pokušavaju da Republiku Srpsku dovedu u poziciju prazne ljušture. To je cilj njihov, to se najbolje vidi kroz proces koji se pokušava provesti a to je pitanje imovine. Javna imovina po Dejtonu pripada entitetima. Najbolje tome svjedoči knjiga koju je napisao Haris Silajdžić u kojoj je napisao koliko je napora uložio da BiH može da provodi privatizaciju i kako je bio pobijen od OHR-a”, istakao je Dodik.

Darko Milisavljević naslijedio Mihajla Jurasovića na klupi Zvijezde 09

Pozadina ubistva: Pretukli Milenka na slavi “jer nije bio pozvan”