in

Dodik: 34,9 odsto glasača podržava SNSD, a kompletnu opoziciju 28 procenata

Foto: Sputnik / Lola Đorđević

U Banjaluci je danas održan sastanak Izvršnog komiteta SNSD-a sa predsjednicima gradskih odbora ove stranke.

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je nakon sastanka da je Izvršni komitet ove stranke zadovoljan političkim stanjem u Republici Srpskoj i aktivnostima institucija, sa zahtjevom da se u ovoj i narednim godinama sve usmjeri na nove investicije.

– Ono što smo mogli da evidentiramo u ovom trenutku jeste preko dvije milijarde KM investicija koje uključuju investicije u javni sektor, elektroprivredu, infrastrukturu, te javna dobra poput gradnje i obnavljanja škola i bolnica – rekao je Dodik.

On je istakao da je politička situacija u Republici Srpskoj stabilna, te da SNSD ima dobre donose sa koaliconim partnerima koje će pokušati dodatno ojačati. Nakon sastanka sa predsjednicima gradskih odbora SNSD, Dodik je poručio da su gradske organizacije stranke konsolidovane.

– Danas smo u Prnjavoru, prije toga u Višegradu, riješili problem skupštinske većine. Naši načelnici tamo sada imaju podršku skupštine. Ostalo je da većinu riješimo u Trnovu i Goraždu i ostaje da vidimo kako konsolidovati stanje u Drvaru, gdje su pokrenuli opoziv našeg načelnika. Naša delagacija uskoro ide tamo – rekao je lider stranke.

On je rekao da istraživanja stavova građana pokazuju da bi 34,9 odsto onih koji bi izašli na izbore glasalo za SNSD, dok bi sve stranke opozicije zajedno dobile 28 odsto glasova.

– Kada tome dodate naše kaolicione partnere, čiji kapacitet nije mali, jasno je da idemo ka odličnom rezultatu. Pripremamo našu organizaciju za novo djelovanje. SNSD uvodi inovativne metode u svoje djelovanje. Ranije se nismo dovoljno usmjeravali na sredstva masovne komunikacije, na društvene mreže. Sada smo se prema tome referirali. Danas naša partija, kao što je u Banjaluci, ima najbolje uređenu tu oblast. SNSD ima sa čim da izaće pred narod, SNSD je patriotska politička partija – poručio je Dodik.

Kada je riječ o situaciji u BiH, Dodik je rekao da je osnovni problem funkcionisanje zajedničkih institucija. Ponovio je da je osnovni zahtjev za povratak srpskih kadrova u punom kapacitetu povlačenje spornog zakona koji je nametnuo Valentin Incko.

Porast nataliteta – jedan od glavnih ciljeva grada Bijeljina

Šmit: Bilo dogovora ili ne izbori će se održati u jesen 2022. godine