in

Čavić: Dodik je ugrožen i radom OBA-e i njenih dijelova

Foto: ATV

Lider NDP-a Dragan Čavić kaže za ATV da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik radom OBA-e i njenih dijelova jednako ugrožen kao od onih koji su imali namjeru da ga liše slobode.

“Malo sam više informisan. Ne da vjerujem, nego sam siguran. Na kraju krajeva, imam iskustva iz jednog brutalnog perioda, nažalost u vrijeme dok sam bio predsjednik Republike Srpske, na vrlo sličnim slučajevima kada su se neke informacije pokazale apsolutno pouzdanim. Tada su se neke stvari dešavale daleko brutalnije nego što iko može to da razumije i čuje”, kaže Čavić i poručuje da su tadašnje informacije dolazile od obavještajne institucije Republike Srpske kao i partnerskih agencija iz svijeta.

“Bilo je pouzdanih informacija koje najčešće nisu imale personalni karakter, ali su nagovještavale šta će se dogoditi. One su davale opštu sliku i ambijent kako će se nešto događati”, kaže Čavić i pojašnjava da su događaji poslije toga potvrđivali istinitost informacija.

Čavić ističe da s obzirom da je riječ o članu Predsjedništva BiH da bi stepen njegove zaštite trebalo da bude na najvišem nivou.

“Mislim da je radom OBA-e i njenih dijelova, jednako ugrožen kao od onih koji su imali namjeru da ga liše slobode”, kaže Čavić i poručuje da ovo ništa nije neobično za BiH.

Za sankcije Dodiku i njegovoj ugroženoj bezbjednosti Čavić kaže da sve to ima potpuno direkntu vezu.

BUDIMO LJUDI Vaskršnja akcija omladine MZ Ledinci

PU Bijeljina: Od danas pojačana kontrola saobraćaja