in

Banjalučanin bivšu djevojku ucjenjivao seksualnim snimcima

Драган Б. (35) из Бањалуке испитан је у полицији због сумње да је сексуалним снимцима уцјењивао Е. М. (40), са којом је шест година живио у ванбрачној заједници, сазнаје “Глас Српске”.

Према незваничним информацијама, њене снимке, које је направила са бившим дечком, послао је неким њиховим заједничким пријатељима, а затим је уцјењивао тражећи новац да те снимке не би јавно објавио.

– Као доказ да мисли озбиљно послао јој је компромитујуће снимке чијом објавом је пријетио како би јој показао да их има код себе. Тражио је да му врати наводни новчани дуг од око 1.600 КМ – рекао је наш извор.

Према ријечима овог извора, жртва уцјене је испричала да је Драган Б. почео да је уцјењује након што су раскинули ванбрачну везу.

– У пријави је навела да јој он путем вајбера послао више порука у којима тражи 1.600 КМ или ће јавно да објави њене снимке са компромитујућим садржајем. Ради се о компромитујућим снимцима на којима се виде Е. М. и њен бивши младић. Она је рекла да је накнадно сазнала да је Драган Б. снимке са компромитујућим садржајем већ прослиједио заједничким познаницима – рекао је извор “Гласа Српске”.

Из Полицијске управе Бањалука, наводећи иницијале, саопштили су да Драгана Б. терете за кривична дјела уцјена и неовлашћено фотографисање.

– Е. М. је 25. фебруара пријавила полицији да је путем апликације вајбер примила више порука од Д. Б. у којима он тражи од ње 1.600 КМ или ће јавно објавити њене снимке са компромитујућим садржајем. Такође, Е. М. је навела да је Д. Б. те снимке већ прослиједио одређеним, њој познатим, особама – саопштили су из ПУ Бањалука.

Сазнајемо да је након испитивања Драган Б. пуштен да се брани са слободе, а против њега ће тужилаштву бити достављена кривична пријава у редовној процедури.

Сличан случај забиљежен је у фебруару прошле године када је ухапшен Бојан Сладојевић (39), који је од почетка августа 2019. године уцјењивао дјевојку Б. П, којој је свакодневно, путем мобилног телефона и друштвених мрежа, слао поруке којима је пријетио да ће објавити њене фотографије интимног садржаја. То је чинио како би остварио контакт са њом, који она није жељела. Осим тога, Сладојевић 20. јануара 2020. у Бањалуци, на паркинг простору испред зграде гдје дјевојка живи, оштетио њен аутомобил.

Казне

Према Кривичном законику Републике Српске за ово кривично дјело предвиђене су казне затвора до пет година. Кривични законик предвиђа новчану или казну затвора до године за неовлашћено фотографисање, док је за уцјену предвиђена казна од шест мјесеца до пет година.

Njegoš Pantić iz Bijeljine proglašen za Najboljeg sportistu BiH u juniorskoj konkurenciji

Tuzlak izbo komšinicu nožem pa se predao policiji