in

Vučić: Neki iz Evrope hteli razgovor s Lavrovim pa se povukli

Foto: Sputnik / Lola Đorđević

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su pojedini evropski lideri u Njujorku, tokom trajanja Generalne skupštine UN, tražili sastanak sa ministrom spoljnih poslova Rusije, Sergejem Lavrovim, ali su od toga odustali, zbog zabrane koja je stigla, dodajući da takvih stvari ranije nije bilo.

Vučić je u izjavi novinarima rekao da je u Njujorku imao mnogo bilateralnih susreta, i pored zvanično najavljenih, a na pitanje u vezi sa razgovorom sa zamjenicom državnog sekretara SAD Viktorijom Nuland rekao da je i sa njom razgovarao o svim temama, kao prethodno i sa savetnikom za nacionalnu bezbjednost predsjednika SAD, Džejkom Salivenom.

Dodao je da je važno da Srbija ima američku podršku oko ekonomskih reformi i ekonomsog napretka zemlje.

Sa druge strane, ponovo je ukazao da se globalna situacija užasno komplikuje.

“Svet neće biti isti. Ma koliko da sam govorio, rekli bi da sam ‘drama kvin’, da izmišljam… A, sada to ovde osećate, i vidite da se na takav način govori. Biće mnogo teško”, rekao je Vučić.

U tom smislu, naveo je da su neki evropski lideri, koji su tražili sastanak sa Lavrovim, morali da povuku svoj pristanak sa susret sa njim.

“Bilo im je neprijatno, iako su ga tražili, jer je stigla zabrana… To nikad nije bilo. Ništa od toga nije bilo”, konstatovao je predsjednik Srbije.

Dodao je da je za Srbiju važno da razgovara sa predstavnicima SAD, zbog potencijalnih problem na KiM, ali i svega drugog.

Aktivista zapalio ruku pred Đokovićem, Nadalom i Federerom

Lovci uslikali rijetku zvijer kod Kotor Varoša