in

Uhapšena Vesna Medenica

Policija

Nekadašnja predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Medenica uhapšena je kasno sinoć na Aerodromu u Golubovcima, potvrdilo je “Vijestima” i Televiziji “Vijesti” više izvora iz Uprave policije (UP).

Prema pouzdanim saznanjima, Medenica je privedena zbog osnovane sumnje da je počinila dva krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja, navodi portal Vijesti.

Kako se navodi, Medenica je uhapšena nakon što je predala putne isprave službenicima granične policije. Noć je provela u podgoričkom Centra bezbjednosti, a već danas očekuje se da bude privedena nadležnom Specijalnom tužilaštvu.

Specijalno državno tužilaštvo dobilo je u februaru od Evropola transkripte razgovora sina Vesne Medenoice, Miloša i Darka Lalovića, dugogodišnjeg telohranitelja njegove majke.

Nakon što je obavljena selekcija poziva, u martu je i zvanično potvrđeno da je Medenica koristio kriptovani telefon putem kojeg je ugovarao šverc droge iz Kolumbije, ali i krijumčarenje cigareta.

U tim razgovorima Medenica je objelodanio da je njegova majka upoznata sa njegovim prljavim poslovima i da će ih zaštiti ako zatreba, pišu Vijesti.

Specijalno državno tužilaštvo je, nakon dobijana selektovanih razgovora, formiralo predmet protiv Miloša Medenice i označilo ga kao jednog od organizatora kriminalne grupe.

Vesna Medenica je bila na čelu Vrhovnog suda Crne Gore punih 17 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine.

Cijene hrane više nikad neće biti kao prije krize

Dodik: Prijetnje Srpskoj najbolji put za samodisoluciju BiH