in

Protest u organizaciji DF-a, blokada saobraćajnica širom Crne Gore

U više gradova Crne Gore održava se protest blokiranjem saobraćajnica na koji je pozvao Demokratski front.

Protest se održava pod sloganom „Blokadom protiv izdaje“, a prema ranijim najavama planirana je blokada 17 saobraćajnica.

U Podgorici su organizovane blokade na tri mijesta i to u naselju Zlatica, Donjoj Gorici, kao i kružni tok kod skretanja za aerodrom u Zeti. Lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević su na blokadi u Zlatici.

Mandić: Blokada je u potpunosti uspjela

Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta okupljenima na Zlatici kazao je da je „operacija koju smo počeli u potpunosti uspjela“.

„Više od 11 hiljada naših aktivista blokirala je Crnu Goru, a pridružili su se i drugi“, rekao je Mandić.

Okupljenima na blokadi u Donjoj Gorici obratio se poslanik DF-a Jovan Vučurović, rekavši da mu je čast da pozdravi preko 11.000 ljudi koji su se odazvali pozivu DF-a.

„Danas se brani čast Crne Gore. Nećemo nikada dozvoliti da se Milo Đukanović, kao vođa kriminala, vrati na vlast. Vidjećete kakav će biti otpor naroda onome što planira DPS i URA, a ja se u Boga nadam da SNP neće izdati. Ovo je danas protest opomene i upozorenja. Nadam se da nikome neće pasti na pamet da vrati DPS. Mi poštujemo proteste i naših kolega iz Demokratske Crne Gore“, kazao je Vučurović.

On je naveo da ne zna šta je svetije od toga da je odbranjen demokratski sistem nakon 30 godina.

Bulevar 13. jul blokiran je u Nikšiću. Poslanik Maksim Vučinić i predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević prisutni su među grupom građana koja je okupljena u tom gradu.

Blokiran je i magistralni put Bijelo Polje-Mojkovac. Krenule su i auto-kolone u Pljevljima prema Bijelom Polju. U kolonama je oko 400 automobila. Glavna blokada je na mostu preko Ćehotine.

Na blokadi na Zlatici okupljeni građani nose zastave Kraljevine Crne Gore, Srbije, crkvene zastave, a vidljiva je i jedna zastava Donjecka.

U Danilovgradu blokiran je kružni tok u Spužu.

Na par kilometara udaljenosti, u Vranićima, pripadnici saobraćajne policije preusmjeravaju saobraćaj.

Građani u Pljevljima su se okupili na raskrsnici kod Jugopetrolove pumpe.

Pristalice DF-a iz Kolašina i Mojkovca blokirali su magistralu ispod Bablje grede.

Aktivisti i funkcioneri lokalnog odbora DF odnosno NSD saobraćaj su u Beranama blokirali na Rudešu, na magistralnom putu Berane-Rožaje.

U prvim redovima su budući nosilac liste za lokalne izbore „Za budućnost Berana“ Vuko Todorović, predsjednik OO NSD Radojica Živković i poslanica Jelena Božović.

Pristalice Demokratskog fronta su u 18.30 sati blokirale saobraćaj na Jadranskoj magistrali na kružnom toku Tivat-Kotor-Budva-Radovići u blizini aerodroma Tivat.
Na protestu je i predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

Na skupu su i poslanik DF Milo Božović, direktor JP Morsko dobro Mladen Mikijelj, direktor HG Budvanska rivijera Jovan Gregović…

ANKETA: Šta mislite o napadu na Ukrajinu?

Zelenski: Ukrajina za povratak traženju mirnog rješenja