in

Privrednici Albanije zahvalili se Srbiji: Vakcinacija pokazala ozbiljnost Srbije

Privrednici iz Albanije, koji su se tokom vikenda vakcinisali protiv korona virusa u Srbiji, ocijenili su da je to bila dobra prilika, jer to u svojoj zemlji nisu mogli da učine i da je tim činom pokazana ozbiljnost Srbije.

Jedan od zaposlenih na aerodromu u Tirani rekao je da je organizacija vakcinacije protekla dobro, prenosi Reporteri.

“Mislim da je to dobra prilika da se uradi, i to pokazuje ozbiljnost države Srbije i bez sumnje njenu snagu kao države”, rekao je on nakon što je primio vakcinu AstraZeneka.

Među vakcinisanim su bile i, obučene u crveno, stjuardese albanske aviokompanije “Albawings”.

“Za nas je to bilo važno jer je to bila jedina prilika da se trenutno vakcinišemo. S obzirom da radimo u avio-kompaniji, željeli smo da imamo priliku da naše osoblje bude vakcinisano i s obzirom da je u Albaniji trenutno nije moguće to uraditi u ovoj kategoriji koju mi predstavljamo”, izjavila je jedna stjuardesa albanske aviokompanije.

Vakcinaciju protiv koronavirusa organizuje Privredna komora Srbije koja je u saradnji sa Vladom Srbije obezbijedila 10.000 doza vakcine AstraZeneka.

Više do 7.500 privrednika iz Albanije, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore prijavilo se za vakcinaciju.

Kosovska privredna komora ranije je saopštila da je odbila da učestvuje u vakcinaciji u Srbiji iz “principijelnih razloga”, međutim Privredna komora Srbije navodi da su neki privrednici sa KiM došli na vakcinaciju.

Tzv. Kosovo jedino u Evropi nije započelo postupak vakcinacije protiv koronavirusa, piše Kosovo onlajn.

Stiglo 30.000 vakcina koje je Erdoan donirao BiH

Ruski ambasador u BiH odbio da Kosovo nazove republikom i zamolio voditelja da izgori puno ime Republike Srpske