in

Prevaranti prolaze nekažnjeno: Prodaja lažnih evra uzela maha, za 80 pravih kupiš 500 lažnih (FOTO)

Foto: Freepik

Prodaju se lažni evri, za 80 regularnih kupiš 500 lažnih: Prevaranti se otvoreno oglašavaju

Na društvenim mrežama pojavio se veliki broj objava gdje se reklamira prodaja falsifikovanog novca.

Ova pomalo neobična prodaja izazvala je ogromnu pažnju javnosti koja je počela da se pita odakle toliki nelegalni novac na tržištu i hoće li neko da odgovara zbog toga.

Nedavno je na Reditu bila diskusija, gdje su korisnici ove mreže pisali o stranicama na Instagramu koje se bave prodajom falsifikovanog novca, kao i činjenicom da ove stranice niko ne „gasi“.

– Lažni novac na prodaju. Ako želite da dobijete 100 odsto lažni novac koji se ne može otkriti na mreži, onda ste na pravom mjestu – navodi se ispod svake od brojnih objava na kojima se nalaze buntovi evra.

Inače, osobe koje prodaju falsifikovane novčanice to rade veoma transparentno, uz svaku objavu se nalazi i broj telefona kao i mejl adresa, a da je moguće sa ovim nalozima stupiti u kontakt, što je potvrdio i jedan korisnik Redita.

– Naišao sam na dvije stranice na Instagramu koje se navodno bave prodajom falcifikovanog novca za manje para, ja sam se pravio da sam zainteresovan i dobio sam od obje ime i broj telefona, htio bih da ih prijavim policiji i zanima me da li imam za šta. Snimio sam čitavu njihovu stranicu svaki post komentar i sve kao i sve poruke uključujući ime i broj telefona. Oni tipa prodaju 500 evra falsifikovanih za 80 evra i kažu da mora da se plati unaprijed jer su imali raznih slučajeva i šalju ti poštom – objasnio je korisnik i onda poveo diskusiju na pomenutoj društvenoj mreži, prenosi Nova.rs.

Jedan od komentara na njegovu objavu, resvijetlio je kako je ova prevara do sad prolazila nekažnjeno:

– Da ti prevedem: „Mi čekamo budale da se napecaju i pošalju nam pare. Ako nas neko prijavi, tvrdimo da je to zaje*ancija i nikome ništa ne šaljemo. Ne očekujemo da će neko da nas tuži jer nije dobio falsifikovani novac – rečeno mu je.

Duško Ivanović preuzima Zvezdu?

Mladi DNS najavljuju demonstracije pred “papkovom” kućom (FOTO)