in

Milanović: Hajde neka dvije tisuće Srba dođe u Sarajevo, pa da vidimo…

Foto: predsjednik.hr

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti polaganja zakletve 20. naraštaja kadeta Hrvatskog vojnog učilišta Franjo Tuđman.

Nakon toga je za medije između ostalog komentarisao i izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, koji je pozvao visokog predstavnika u BiH Kristijana Šmita da iskoristi bonske ovlasti rekavši da što je on radio posljednjih godinu dana.

“Neke stvari radite na vrijeme ili ih ne radite. Morao sam istresti iz džepova cijeli NATO i negdje gdje to nije primjereno govoriti o tome. O besmislenosti mandata visokog predstavnika koji koristi svoje ilegalne ovlasti samo protiv Hrvata. Taj gospodin tamo je sprčkao nekakvu kašu koju je dao u javnu raspravu”, rekao je Milanović i dodao:.

“Imaš li ovlasti ili ne, ako imaš, zašto onda daješ u javnu raspravu? I onda ti dvije tisuće galamdžija izađe na ulice, a ti se prepadneš i odeš u Njemačku ženiti kćer, hajde neka dvije tisuće Srba dođe u Sarajevo, pa da vidimo kako će proći. I nakon svega Plenković poziva na nešto. Znate kako se kaže, kasno Marko na Kosovo stiže”, poručio je Milanović, prenosi dnevnik.hr..

Odbaciti model dvije Njemačke kao rješenje za Kosovo

Sijarto: Nećemo pristati na bilo kakva ograničenja saradnje sa Rusijom