in

Bar: Evakuisan dio ulice, muškarac prijeti eksplozivom

Barska policija evakuisala je dio ulice Maršala Tita u Baru zbog prijetnje jedne osobe da će aktivirati eksploziv, saznaju “Vijesti”.

“Vijestima” je iz Uprave policije rečeno da je ta osoba prethodno poslovnicu jedne banke oblijepio natpisom “Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke”. Iz Operativno komunikacionog centra Uprave policije potvrđeno je “Vijestima” da im je prijavljeno da jedna osoba prijeti da će aktivirati eksplozivnu napravu.

Evakuisana je zgrada u kojoj se nalazi poslovnica i dio ulice.

Muškarac koji se predstavio kao Edin Begzić prethodno je dostavio medijima snimak sa Jutjuba, u kojem je pozvao predsjednika i potpredsjednika Vlade, kao i predsjednika Skupštine, da pomognu u rješavanju situacije sa bankom, tvrdeći da je radnicima nanijeta višemilionska šteta.

Muškarac na snimku pokazuje dio improvizovanih naprava za koje tvrdi da su eksplozivne.

“Banku ću držati pod kontrolom sve dok banka radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vrijeme koje su čekali. Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancir, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dvije improvizovane eksplozivne naprave na daljinski okidač. Na improvizovanim napravama biće kesice sa ekserima ukoliko dođe do eksplozije”, naveo je on na snimku i demonstrirao kako naprava funkcioniše.

Poručio je vicepremijeru Dritanu Abazoviću da, ako bilo ko pošalje privatno obezbjeđenje, vojsku ili policiju da “napadne radnike”, da će biti odgovorni za “haos koji nastane”.

Muškarac na snimku je kazao da je sin radnika Primorke. “Ja sam spreman da dam život za njih”, rekao je.

Vukanović se sukobio sa stražarom na gradilištu u Foči i spriječen u snimanju priloga

Sutra o prijedlogu budžeta i nagradi zdravstvenim radnicima