in

Saslušan Sarajlija koji je usmrtio bivšu partnerku: “Žali što nije izvršio samoubistvo”

Anel Bećirović, osumnjičeni za ubistvo bivše partnerke Emire Maslan saslušan je u Tužilaštvu Kantona Sarajevo kojem je predat nakon što je obavljena kriminalistička obrada na njim u MUP-u KS. On je dao iskaz u prisustvu tužioca Tužilaštva KS.

“Nije bježao od odgovornosti. Rekao je da su imali probleme oko viđanja djeteta, da je on želio da se pomiri, a da ona to nije željela, te da je vidio neke poruke koje su ga dodatno naljutile”, rekao je za njegov advokat Omar Mehmedbašić za N1.

Nakon što je usmrtio Emiru, kazao je Mehmedbašić, Bećirović je uzeo dijete i otišao na adresu u Aleju Lipa. Naveo je da osumnjičeni žali što nije izvršio samoubistvo, u čemu su ga spriječili policajci MUP-a KS.

Na pitanje gdje je dijete bilo u trenutku ubistva advokat samo kratko kazao: “Dijete je spavalo”.

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevu danas se nisu oglašavali.

Podsjetimo, Bećirović je usmrtio svoju bišvu partnerku Emiru u njenom stanu u ulici Bosanska, a potom je s četvergoodišnjim djetetom otišao u svoj stan koji se nalazi u ulici Aleja lipa, naselje Hrasno. Tijelo je otkriveno nakon što se Emira nije pojavila na poslu niti javljala na telefon.

Policijski službenici identifikovali su osumnjičenu osobu i uputili na adresu specijalce. Nakon višečasovnih pregovora, on se predao policajcima MUP-a KS koji su ujedno i spasili dijete, koje je prisustvovalo činu ubistva, prenosi N1.

Zavela dječaka i mjesecima ga silovala

Inspekcijama naloženo da provjere ima li u BiH spornog pića „Prajm