in

38-godišnjak vozio bez dozvole i sa 20.500 KM neplaćenih kazni

Foto: Policija KS

U Sarajevu je 20. novembra oduzet automobil kojim je upravljao 38-godišnjak, a koji ima neplaćenih kazni u iznosu od skoro 20.500 KM.

Prema informacijama iz zvaničnog saopćenja MUP-a KS, prilikom vršenja redovnih aktivnosti policijski službenici PU Novi Grad su identifikovali 38-godišnjeg V.R.

Utvrđeno je da je riječ o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i tom prilikom je oduzeto vozilo kojim je upravljao, a koji je u vlasništvu druge osobe.

“Dana 20.11.2023. godine u 03:30 sati u ulici Milana Preloga, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad su kontrolisali motorno vozilo ‘Citroen’, vlasništvo N.J., a kojim je upravljao V.R., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen”,

“Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 20.490,00 KM te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od 38-godišnjaka je privremeno oduzeto predmetno vozilo i deponovano na Depou za privremeno oduzeta vozila u Reljevu”, saopćeno je iz MUP-a KS.

Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj.

Stoltenberg: ZSO ključ za normalizaciju odnosa

Napadnut automobil sa srpskim tablicama, policija ne reaguje (VIDEO)