Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović kaže da se amandmanima skupštinske većine predvođene SNSD-om “udara najviše na primanja socijalno ugroženih kategorija i njihovo stambeno zbrinjavanje”.

Umanjuju se sredstva namijenjena za tekuće pomoći najugroženijem stanovništvu pa dolazimo u situaciju da, na primjer, ne možemo pomoći hroničnim i najtežim bolesnicima kada nisu u stanju da sami nabavljaju lijekove.

Ponovo su umanjena sredstva predviđena za izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture, gdje imamo i razne opstrukcije prilikom postupaka javnih nabavki. Posljedice ove politike svako može vidjeti kada prolazi ulicama našeg grada, kao što su nepokošeni putni pojasevi ili javna rasvjeta koja ne radi.

U brojnim ranijim diskusijama odbornicima su usta bila punabrige zakulturu i sport, a danas su oduzeta sredstva namijenjena za fizičku kulturu.

Pritom, licemjerno je da su sredstva za sport preusmjeravana, ali samo za sportske klubove čiji predsjednici su iz reda skupštinske većine.

Skupštinska većina nas dovodi u poziciju da ne možemo da izvršavamo ugovorima predviđene obaveze i da socijalno ugroženi građani ne mogu dobitikrov nad glavom.

 

 

 

Izvor: Bijeljina danas

Share.