Na danas održanom takmičenju u krosu u Brčkom, atletičari AK “Akademac” iz Bijeljine imali su odličan nastup u više starosnih i trkačkih disciplina, osvojivši ukupno sedam medalja.

Mladi takmičari, u Bijeljinu, iz susjednog Brčkog, donijeli su četiri zlatne, dvije srebrne i jednu bronzanu medalju, čime su postali jedan od najuspješniji klubova po broju osvojenih medalja na današnjem takmičenju.

Apsolutnu dominaciju u disciplini dječaci 2014/201 na 200m, ostvarili su Sergej Kulišić, osvojivši prvo mjesto i zlatnu medalju i Jovan Josić koji je istrčao trku kao drugoplasirani, osvojivši srebrnu medalju.

U disciplini dječaci 2012/2013 godište na 300m atletičari Zoran Blagojević i Pavle Savić su pokazali da su u samom vrhu ove uzrasne kategorije u Republici Srpskoj i BiH. Ovaj put, Zoran Blagojević je istrčao trku kao prvoplasirani, osvojivši zlatnu medalju, a Pavle Savić je završio, ovu najborbeniju trku koja će ostati u sjećanju po teškom padu više takmičara, kao treći, ponijevši u Bijeljinu bronzanu medalju.

Zlatnu medalju i prvo mjesto osvojila je Jovana Todorović u kategoriji djevojčice uzrasta 2012/2013 godište na 300m i ponovo, nakon samo sedam dana od osvajanja zlata u Prnjavoru, potvrdila da je neprikosnovena u ovoj uzrasnoj kategoriji kada su djevojčice u pitanju.

Odličnu trku je istrčala i mlada Ivona Ćevriz u kategoriji djevojčice 2010/2011 godište na 600m i u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila visoko drugo mjesto, okitivši se srebrnom medaljom.

U poslednjoj trci današnjeg takmičenja u kategoriji veterani na 3000m zlatnom medaljiom se okitio naš trener Živorad Žiko Sekulić, čime je upotpunjena kolekcija diploma, pehara i medalja koje će krasiti police prostorija ovog kluba.

Odličan nastup, iskazanu borbenost i želju za ostvarenjem dobrog rezultata, pokazali su i atletičari Jovana Milošević, Mitar Jovašević, David Krsmanović, Daniela Medan, Željana Jablanski, Ivana Janković, Lara Ćevriz, Milica Kulišić, Anđela Milivojević, Anastasija Ćubić, Nikolina Laketić, Valentina Laketić, Vuk Milivojević i Filip Jablanski, kojima je uz malo sportske sreće falio korak do medalje.

-Posebnu zahvalnost na promociji atletike i ovaj put dugujemo našim sponzorima – DOO “Monting montaža” Bijeljina i ZU “Kuća zdravlja” Bijeljina, bez čije finansijske podrške ne bismo bili u prilici na ovakav reprezentativan način predstaviti naše rezultate i nas Grad Bijeljinu, kažu u “Akademcu”.

Izvor: Bijeljina danas

Share.