Narodna kuhinja Crvenog krsta u Bijeljini svakog radnog dana dostavlja 250 do 260 obroka na četiri punkta u gradu i dva u Janji za stara, bolesna i nemoćna lica, navedeno je u izvještaju Gradske organizacije Crvenog krsta koji će se sutra naći pred odbornicima Skupštine grada.

Kako navode, kućna dostava nepokretnim osobama isporuči obroke na 50 adresa.Crveni krst zajedno sa lokalnom zajednicom i Centrom za socijalni rad više od 10 godina organizuje narodnu kuhinju kako bi pomogli bolesnim, starim i nemoćnim licima koji nemaju primanja niti bližih srodnika.

Hrana se priprema u kuhinji Skupštine grada, koja finansira i lične dohotke radnika koji neposredno rade na organizaciji, pripremi i distribuciji hrane.

Sredstva za narodnu kuhinju obezbjeđuje Skupština grada, a za tu namjenu je prošle godine iz budžeta izdvojeno 130.000 KM.

U izvještaju je navedeno da je tradicionalnu akciju Crvenog krsta i Centra za socijalni rad Bijeljina na prikupljanju donatorskih sredstava za nabavku prehrambeno-higijenskih paketa podržalo 10 privrednih subjekata iz lokalne zajednice.

Ukupno je skupljeno 8.000 KM u novcu i 2.270 KM u robnoj vrijednosti, a podijeljeno je 200 paketa hrane i higijenskih proizvoda. Podijeljeno je i 40 pečenica za 40 porodica.

Donatori su i ove godine “Sport vižn”, “Intergaj”, “Spektar drink” i Gradska organizacija Crvenog krsta.

Izvor: Srna

Share.