Skupština grada Bijeljina raspravljaće sutra o rebalansu budžeta za ovu godinu u iznosu od 61.634.318 KM, kao i o odluci o zabrani rada nedjeljom trgovinskim radnjama na području grada koju je predložio gradonačelnik LJubiša Petrović.

Budžet grada za ovu godinu iznosi 51.527.729 KM, a osnovni razlog za donošenje rebalansa je uključivanje nepovučenih kreditnih sredstva iz prošle godine u iznosu od 3.500.000 KM.

Ova sredstva bi trebalo da budu raspoređena na rekonstrukciju javne rasvjete u LED tehnologiju, projektovanje sportske hale i izgradnju nove autobuske stanice, u skladu sa odlukom o kreditnom zaduženju grada i saglasnosti na kreditno zaduženje, navedeno je Prijedlogu odluke o rebalansu.

Kao razlog za rebalans navedeno je i uključivanje neutrošenih kreditnih sredstava iz prošle godine u iznosu 600.000 KM, koja će biti raspoređena za rekonstrukciju sportskih objekata – Sokolskog doma, u skladu sa odlukom o kreditnom zaduženju grada Bijeljina i saglasnosti na kreditno zaduženje.

U prijedlogu dnevnog reda za ovu sjednicu je 18 tačaka, među kojima je i više informacija o početku rada osnovnih i srednjih škola na području grada u školskoj 2021/22. godini, te o zaštiti socijalno ugroženog stanovništva.

Sjednica će biti održana u skupštinskoj sali Centra za kulturu “Semberija”, sa početkom u 10.00 časova.

Izvor: Srna

Share.