in

Borenović: Dodik nikada nije zvanično pokrenuo pitanje nezavisnosti RS-a, ja jesam

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, reagirao je na novu izjavu o nezavisnosti RS koju je plasirao Milorad Dodik, lider SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH. Podsjeća da je, za razliku od Dodika, on to svojevremeno i zvanično pokrenuo.

“Vidim da Dodik opet priča svoje priče o nezavisnosti… Već punih 15 godina slušamo iste priče Milorada Dodika o nezavisnosti Republike Srpske, punih 15 godina čovjek petlja i igra se emocijama naroda”, kaže Borenović, koji je i državni zastupnik.
Podcrtao je da nikada niti on, niti bilo ko iz SNSD-a nije pokrenuo niti jedan zvaničan, formalan korak ka ispunjenju tog cilja za koji se navodno zalaže.

“Za razliku od njih, mi jesmo, što sam i uspio pronaći u skupštinskom arhivu”, kaže predsjednik PDP-a.

Podsjetio je da je krajem 2009. godine u ime Kluba poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini RS predložio zaključak: “Narodna Skupština RS zadužuje Vladu RS da u roku od 90 dana pripremi sve neophodne pretpostavke i Skupštini predloži odluku o raspisivanju referenduma o nezavisnosti RS”.

“Zaključak nije usvojen, jer ga nije podržao SNSD! Ni oni, ni njihovi koalicioni partneri. Sjećam se panike kod njihovih poslanika, dok ne znaju šta da rade, čekajući šta će im šef reći. Kad su ga jedva dobili nakon dva sata pauze odgovor je bio jasan: ne glasajte ZA jer mi ne predlažemo referendum o samostalnosti da bismo ga proveli već da bismo imali priču i temu za dnevnopolitička dešavanja i izbore”, naveo je Borenović na Facebooku.

Toliko, kako dodaje, o “njegovim šarenim lažama o nezavisnosti”.

“Neka nas se mane više sa tim svojim ispraznim pričama i najobičnijim petljavinama” sa namjerom skretanja pažnje sa ogromnih problema koje su napravili, prezaduženosti, odlazaka ljudi, korupcije, opšte nepravde i ovog poslednjeg obračuna sa Banjalukom i Bijeljinom u jeku pandemije”, zaključio je.

Policija danima traži Darka Lazića, niko ne zna gdje je

Ivan Begić prijeti izlaskom na ulicu: Blokiraćemo put Banjaluka-Bakinci, pa da vidimo šta će SNSD