in

Banjalučanka (21) došla u goste pa ukrala zlato i novac

Sara Š. iz Banjaluke (21) uhapšena je zbog sumnje da je ukrala oko 3.000 KM i zlatni nakit iz dva stana u kojima je bila gost, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Saznajemo da je ona ukrala nakit od dvojice poznanika N. R. i Đ. A, kod kojih je boravila u različito vrijeme. Prema policijskom izvještaju, ona je od N. R. ukrala zlatni nakit i 1.000 KM, a iz stana Đ. A. 2.000 KM i zlatninu.

Vrijednost ukradenog nakita još nije procijenjena, a kako saznajemo, dio “robe” osumnjičena je prodala u zlatari.

Policija je, prema našim saznanjima, kod osumnjičene djevojke pronašla određenu količinu ukradenog nakita.

Kako saznajemo, N. R. je prijavio da su mu nakit i novac nestali između 1. i 24. marta, a Đ. A. da je pokraden između 12. januara i 8. februara. Izvor blizak istrazi je kazao da se i žrtve krađe, ali i osumnjičena poznaju, pa policija provjerava u kakvim odnosima su bili oni, te kako je osumnjičena počinila krađu.

Policijska uprava Banjaluka saopštila je da S. Š. terete za tešku krađu.

– Policiji je 24. marta N. R. prijavio da mu je iz stana ukraden zlatni nakit i 1.000 KM. Istog dana Đ. A. je prijavio da su mu iz stana ukradeni zlatni nakit i 2.000 KM u različitim valutama. Operativnim radom, policijski službenici su identifikovali osumnjičenu osobu i utvrdili da se radi o S. Š, kod koje su pronašli i oduzeli predmete proistekle iz krivičnih djela, kao i druge predmete koji će poslužiti u krivičnom postupku – navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Dodaje se da je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se nakon evidentiranja svih činjenica dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima krađa.

Osim Banjalučana, bez zlatnog nakita ostao je i stanovnik Istočne Ilidže, u čiju kuću su lopovi provalili 24. marta. Provalnici su u kući ispreturali sve i odnijeli sav zlatni i drugi nakit koji su našli. Nezvanično saznajemo da su kamere video-nadzora, koji se nalazi u blizini opljačkane kuće, snimile provalnike. Policija je izuzela i pregledala snimke, te se radi na identifikaciji lopova i njihovom pronalasku. Prema riječima našeg izvora, očekuje se njihovo brzo hapšenje.

Zlatara

Edin Haznadar (23) iz Sarajeva uhapšen je zbog sumnje da je opljačkao zlataru “Begić” na Ilidži, iz koje je odnio nakit vrijedan oko 40.000 KM. On je 23. marta upao u zlataru i oteo veću količinu zlatnog i drugog nakita. Haznadar je hapšen i prije nekoliko dana zbog pljačke benzinske pumpe “Hifa petrol”.

Uhapšen bivši bh. budbaler HSV-a. Našli mu 310 kilograma droge

Za 15 minuta izgorjela dva vozila u Bijeljini, mercedes potpuno izgorio