Zabranjen ulazak u BiH za 19 stranih državljana

0
292

Službenici Granične policije BiH nisu dozvolili ulazak u BiH za 19 stranih državljana, saopćeno je danas iz Granične policije BiH.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo jučer nije dozvoljen ulazak sedmorici državljana Bangladeša koji su u BiH stigli letom iz Beograda, a na graničnim prijazima Deleuša i Hum ulazak nije dozvoljen za 12 državljana Albanije.

Stranim državljanima, u skladu sa Zakonom o strancima BiH, uručena su rješenja o odbijanju ulaska u BiH. Jučer su službenici Jedinice granične policije Orašje lišili slobode lice čiji su inicijali E.A. (29), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Sud BiH radi izdržavanja kazne zatvora zbog krivičnog djela neovlašten promet droge. Ovo lice kontrolisano je na graničnom prijilazu Orašje pri izlasku iz BiH i predato je službenicima Kazneno-popravnog zavoda Zenica.

Mješovita patrola službenika Jedinice granične policije Trebinje i Odjeljenja granične bezbjednosti Nikšić MUP-a Crne Gore juče je otkrila državljanina Jordana u ilegalnom prelasku granice BiH, u graničnom pojasu na području Bileće. Strani državljanin je procesuiran i predat Službi za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here