VIDEO Odrekli ga se majka i brat

0
555

“Imali ste do juče Marjana, sada imate Mustafu, sutra može da bude Domagoj. Nadam se da ste shvatili poentu.“

Ovo je samo jedna od izjava Nebojše Mijajlovića koji je nazvao redakciju portala Radiosarajevo.ba.

Osobe koje su se predstavile kao brat i majka Marjana Mijajlovića nazvale su Radiosarajevo s beogradskog broja telefona te izjavile kako se odriču svog brata, odnosno sina.

Riječ je o Marjanu Mijajloviću, poznatom sportskom komentatoru koji je ovih dana ponovo u žarištu javnosti. Podsjetimo, u nedjelju je regijom prostrujao videosnimak iz džemata u Baselu, u kojem Marjan Mijajlović uzima islamsku vjeru i ime Mustafa.

Nebojša i Olga Mijajlović u telefonskom razgovoru s našom novinarkom, čujno pod emocijama, kažu kako ih je Marjan obmanuo:

„Nazvao sam Radiosarajevo.ba, da budem iskren, ponovit ću, nisam divlji čovek kao Vojislav Šešelj, ali zovem samo da kažem – jedno je kad netko pređe na islam… ne mogu ja optužiti niti vas niti bilo kog islamske vjere, ali je veoma podmuklo od strane mog bivšeg brata odreći se svoje vjere, živjeti u Bosni šest godina i lagati mnoge neke stvari, dok mu se otac raspadao”, započinje svoju priču Nebojša.

Potom se na telefon javila ženska osoba i rekla:

„Ja se zovem Mijajlović Olga i do juče, dok nisam saznala sasvim slučajno… vidjela sam videoklip i nisam mogla da vjerujem vlastitim očima, jer sam se to jutro čula sa sinom koji je momentalno u Baselu. Radi u nekom hotelu gdje radi na dva-tri meseca jer ovde nije mogao naći posao, a nije ga nešto žučno ni tražio nakon smrti njegovog tate. Hvala Bogu da je moj muž zatvorio oči da ovo čudo ne vidi. Ja samo mogu da kažem, da sam vidjela u magnovenju i da sam se onesvjestila…“, kaže Olga.

Kontaktiran je i poznati sportski komentator Marjan Mijajlović kako bi prokomentirao ovo što su ispričali njegovi ukućani i on je potvrdio da su mu članovi obitelji nagovijestili da će da ga se odreknu. Mijajlović u razgovoru za Radiosarajevo.ba kaže da ne želi sada komentirati potez njegovih ukućana, kako ne bi dolijevao ulje na vatru, ali da je prelazak na islam njegova odluka.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here