Uhapšeno pet osoba i policajac koji je odavao službene tajne

0
377

Šest osoba uhapšeno je u jučerašnjoj akciji službenika Kriminalističke policije MUP-a TK iz Odjeljenja za borbu protiv organiziranog kriminala.

Među uhapšenima nalazi se i jedan službenik policije, inicijala A.B., koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo odavanja službene tajne.

Pored hapšenja policijskog službenika, slobode su lišeni i osobe inicijala D.Dž., N.I., R.P., E.S., i M.J.

Akcija je izvedena po naredbama općinskih sudova, a realizirana je na području Tuzle, Živinice i Lukavca gdje su obavljeni pretresi stambenih objekata, pilana i površinskih kopova na ukupno devet lokacija.

U pretresima su privremeno oduzeta tri rovokopača, tri kamiona, dva traktora sa alatom za izvlačenje balvana, dva automobila, dva pištolja, 236 komada metaka kalibra 7.62mm, dvanaest metaka kalibra 9mm, devet motornih pila, kao i veća količina razne dokumentacije koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Uhapšene osobe sprovedene su u MUP TK na kriminalističku obradu, poslije koje će biti predata u nadležnost Tužiteljstva TK. Na teret im se stavlja da su počinili krivična djela teške krađe, nedozvoljene trgovine, nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija i odavanja službene tajne.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here