U Njemačkoj u rujnu znanstvena konferencija o ćevapima

0
727

U Njemačkoj će u rujnu ove godine biti održana znanstvena konferencija na kojoj će brojni ugledni profesori i stručnjaci govoriti o ni manje ni više nego o ćevapima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Istraživački centar njemačkog Univerziteta Giessen od 24. do 26. rujna 2015. godine, u gradu Giessenu, organizuje znannstvenu konferenciju pod nazivom “Od kebapa do ćevapčića: Hrana u osmanskoj Europi”.

Cilj znanstvene konferencije je, kako navode organizatori, razviti odnose između akademskih disciplina Turskih studija i Južno-istočnih europskih studija kao i europske poviejsti.

Na konferenciji će se izlagati radovi o opisu i osnovnim značenjima hrane u vrijeme osmanske vladavine u Europi i utjecaju osmanske kuhinje na europske zemlje.

Očekuje se da istraživači izlažu radove o načinu pripremanja i konzumiranja hrane u vrijeme osmanskog perioda, ali i utjecaju na konstrukciju društvenih i vjerskih pripadnosti.

Istraživači će se predstaviti sa radovima koji govore o načinu širenju hrane i jela iz jednog mjesta u druga, sa posebnim osvrtom o tome kako je kebab postao ćevapi ili ćevapćići.

Na konferenciji će govoriti znanstvenici iz mnogih zemalja uključujući Njemačku, Rumunjsku, Hrvatsku, Tursku, Švicarsku, Mađarsku, Austriju i Bosnu i Hercegovinu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here