“Strahovlada” Zdravka Borasa u MUP-u ZHŽ

0
416

Nakon jučerašnjih neuspješnih pregovora sa Sindikatom, kojeg je predstavljao Vjekoslav Markota, u MUP-u ZHŽ dolazi do velikih previranja. Razlog tome su velike opstrukcije koje se događaju od strane nekoliko osoba na visokim pozicijama u policiji pod upravljačkom palicom samog ministra Zdravka Borasa.

Prije nekoliko dana Boras je kazao kako će se ispraviti nepravdu prema policiji, ali od toga nema ništa. Jučer su na sastanku s Borasom i Ćosićem pale teške riječi.

Opstrukcija novog ravnatelja policije Milana Galića
Prema informaciji, nekoliko osoba zatečenih na rukovodećim funkcijama je počelo s opstrukcijama prema novom ravnatelju policije Milanu Galiću, koji zbog prijeke potrebe mora izvršiti velike promjene u policiji, ali uz njih ima problem i sa Zdravkom Borasom.

Evo što se događa! Vrše se pritisci na Galića da “igra po glazbi” Zdravka Borasa, tako postavi Milenka Madunovića za načelnika PU Ljubuški, umjesto da se rad i kriminal Madunovića istraži, za što je dovoljno razloga.

Osim opstrukcija iz policijskih struktura, prva osoba koja na nezakonit način želi upravljati i samim ravnateljem je Zdravko Boras, iako zna da ravnatelj policije samostalno donosi odluke i da on, kao ministar, ne može ulaziti u ovlasti ravnatelja policije.

Još za vrijeme Milenka Madunovića, u ured ravnatelja policije pristigla je upravo supruga Zdravka Borasa, Marica Boras. Koja je točno njena funkcija nije poznato, nikada nije bila ovlašteni policijski službenik, a Pravilnik o unutarnjem ustroju je tajna, iako bi trebao biti postavljen na oglasnoj ploči. U njenom uredu je i novopečena djelatnica Deni Miličević, odskora vijećnica u OV Ljubuški ispred poznatog Kluba 305. Radi se o klasičnom sukobu interesa, a ravnatelj Galić to mora spriječiti.

Sada se dogodio i problem oko otvaranja pošte, a to ne može raditi Marica Boras, što se kosi sa zakonitošću, jer tako kontaminira službenu korespodenciju. Do prije godinu dana gospođa Boras je imala SSS, ali je zajedno s tajnicom supruga Zdravka, Mirelom Grbavac, dostavila diplomu VSS-a s I. stupnjem Bologne, doznaje se iz MUP-a. Zbog njih je mijenjan i Pravilnik o unutarnjem ustroju. Natječaji nikada nisu provedeni i jasno je da se radi o nezakonitim radnjama, koje uskoro očekuju istrage.

Istrage očekuju i Zdravka Borasa po pitanju više predmeta, a da se radi o nezakonitim radnjama, već su potvrdile institucije.

Galić pred problemima
Nekoliko policijskih službenika postavljenima na važna mjesta je pod istragom. Radi se i o Miroslavu Galiću, koji nikada nije mogao doći na poziciju načelnika, već je 2006. godine morao dobiti otkaz zbog teškog kriminala u PU Posušje.

Pod istragom su i načelnici nekoliko policijskih uprava i njihovi zapovjednici. Iz policije se doznaje da su samo izvršavali usmene zapovijedi nadređenih.

Milan Galić će imati veliki problem, jer je u MUP-u ZHŽ vršena selekcija prema kriminalu, a ne prema znanju, diplomi i poštenju.

U svom obavljanju funkcije ravnatelja on je prema zakonu samostalan, a tako mora biti i u stvarnosti. Očito je da prestaje era Zorana Galića.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here