ŠOKANTAN PREOKRET U ARENI Čilić ispustio 2:0, Argentina se vratila u igru

0
236
Zagreb, 27. studenoga 2016. - Treæeg dana finala Davis Cupa izmeðu reprezentacija Hrvatske i Argentine na teren su izašli Marin Èiliæ i Juan Martin del Potro, koji su u dosadašnjim pojedinaènim finalnim meèevima svojim reprezentacijama veæ donijeli po pobjedu. Nakon dva dana Hrvatska vodi 2:1. Na fotografiji Marin Èiliæ. foto HINA / Lana SLIVAR DOMINIÆ / mm

HRVATSKA Davis Cup reprezentacija na koračić je do osvajanja drugog najvećeg trofeja u svijetu tenisa u svojoj 23 godine dugoj povijesti.

Nakon petka kojeg su obje reprezentacije završile s pobjedama, 1-1, Hrvatska je u parovima u subotu stigla do ukupne prednosti 2-1 u finalu Davis Cupa protiv Argentine. Marin Čilić prvi ima šansu donijeti trofej Hrvatskoj u meču s Del Potrom. Ako ne uspije, pokušat će Ivo Karlović.

ČILIĆ – DEL POTRO 7:6, 6:2, 5:7, 4:6, 3:6

PETI SET

PREOKRET! Del Potro ima pobjedu u svojim rukama! Uzeo je break i poveo sa 5:3!

Ni Čilić ni Del Potro nisu izgubili niti poen na svojim servisima, 3:4 za Argentinca.

Dobar otpor pružio je Čilić na Del Potrovom servisu, imao je 40:40, no nije uspio prelomiti. Uspio je Marin izjednačiti na 2:2, no Del Potro lako dolazi do novog vodstva.

Meč traje već četiri sata i dvadeset minuta. BREJK! Čilić je poveo na otvaranju petog seta! Veselje nije dugo potrajalo jer je Del Potro odmah izborio break šansu i izjednačio na 1:1. Bit će ovo igra živaca do samog kraja.

ČETVRTI SET

NEVJEROJATNO! Del Potro je vratio Argentinu u igru! Čilić je ispustio dva seta prednosti i nakon 4:5 upropastio sjajnu priliku. Del Potro je na njegovom servisu poveo sa 0:40, Čilić uzeo tek dva poena i izgubio set!

Čilić je bez izgubljenog poena stigao do 4:4.

Poveo je Argentinac s 3:2, a Čilić munjevito stigao do novog izjednačenja. Za novo vodstvo Del Potro se dobro namučio, Čilić je imao 40:40, jednom poništio prednost protivnika, ali ipak izgubio gem, 3:4.

Novi problemi za Čilića! Del Potro je na servisu hrvatskog tenisača poveo 15:40, ali propustio dvije brejk lopte za Čilićevo izjednačenje 2:2.

Na otvaranju četvrtog seta Čilić je servirao za 1:0, a onda na Del Potrovom servisu stigao do 40:40 i prednosti, Del Potro je vratio izjednačenje, dvaput gubio prednost i tek iz trećeg pokušaja uzeo gem za 1:2.

TREĆI SET:

Izjednačio je Čilić na 5:5, ali ne bez problema, ponovo je izvukao 40:40, a Del Potro poveo sa 5:6 i za kraj seta uzeo break za 5:7! Još nije gotovo!

U posljednja četiri gema na Del Potrovom servisu Čilić je uzeo samo dva poena! Argentinac je prvo pobjegao na 3:4, a onda i na 4:5. Marin je još uvijek siguran na svom servisu, trenutno je na 23 asa.

Del Potro je siguran na servisu i odlazi na 1:2, a Čilić se bez izgubljenog poena opet vraća na 2:2! Brzo je Del Potro došao do trećeg gema, a Marin uzvratio za 3:3 na oduševljenje punih tribina!

Del Potro je prvi servirao u trećem setu, a Čilić odlično otvorio i stigao do 40:40, ali nije uspio slomiti Argentinca. Marin je odmah izjednačio na 1:1 ali uz manje probleme i nakon što je dvaput spašavao break-loptu.

DRUGI SET:

BRAVO! Čilić je uzeo i drugi set nakon dva sata igre! Hrvatska je na korak do pobjede!

Čilić igra nevjerojatno! Dojma smo da Del Potro ne može pratiti ovaj tempo! Tri break lopte za Čilića! Novi break! Del Potro izgleda nemoćno u ovim trenucima!

Čilić otvara as servisom šesti gem! Odličan drugi servis i sjajna bekend paralela za 30:0! Fantastično! 40:0! Još jedan as za 4:2!

Fantastična igra na mreži Čilića i Marin ima 0:15! Odlična igra i 15:30 je! Dva dobra servisa i 40:30 je za Del Potra! Sjajna izmjena i izjednačenje je! Super servis i prednost za Del Potra! Novo izjednačenje! Greška Del Potra i break lopta za Čilića! Dupla servis greška i Čilić ima break!

Odlična, sigurna igra Marina na servisu i Čilić je izjednačio na 2:2

Del Potro lagano osvaja svoj servis i sad je 2:1 za njega

Marin rutinski servira i bez većih problema izjednačuje na 1:1!

Del Potro je s dva poena otvorio drugi set na svom servisu, ali Marin sjajnim poenom vraća na 15:30. Još jedan super poen Marina za 30:30! Izjednačenje! Break lopta za Marina! Šteta, mali aut i novo izjednačenje je! Mali aut i prednost za Del Potra! 1:0 za Del Potra!

PRVI SET:

Tie break:

Prvi poen ide Čiliću! Aut i Čilić ima mini break! Fantastično. Marin ima 3:0 i dva mini breaka! Kakva igra Čilića i 4:0! Super servis i 5:0! Prvi poen za Del Potra! Kakv poen Marina iz nemoguće situacije za 6:2! Dobar napad Del Potra i sad je 6:3! 6:4!

Vrhunska izmjena otišla je na stranu Čilića! 0:15 je! Još jedna duga izmjena, ali ova je otišla na stranu Del Potra! Dva strašna servisa i 40:15 je! Tie brek!

As Čilića za 15:0! Još jedan za 30:0! odličan return i 30:15 je! Sjajno! 6:5!

Del Potro osvaja prvi poen na svom servisu! Duga izmjena otišla je na Marinovu stranu! As za 30:15! Serija super servisa i 5:5 je!

As Čilića za 15:0! Serija sjajnih servisa i 5:4 je!

As za početak osmog gema za Del Potra! As winner za 30:0! Del Potro igra strašno dobro! 40:0! Prvi poen za marina na Del Potrov servis nakon dugo vremena! 4:4! Del Potro je izjednačio, a atmosfera je i dalje paklena!

Nova kriza na servisu! Del Potro ima 15:30! Fantastičan forhend Čilića na samu crtu i 30 oba je! Kakav servis! 40:30! Šteta, lagana lopta i Marin ju zabija u mrežu. Izjednačenje! Nova break lopta za Del Potra! Nova greška i Del Potra vraća break!

Del Potro otvara svoj servis laganim poenom. Argentinac osvaja gem bez izgubljenog poena. Del Potro se vidljivo diže u igri!

Šteta, sjajno je Marin pripremio poen, ali zicer zakucao u mrežu! Nevjerojatno, još jednom je Čilić imao sve u rukama i promašio je smeč. 0:30 je! Krasno izrađen poen i 15:30 je! Čilić igra maestralno. Fantastičan bekend za 30 oba! As za 40:30! izjednačenje! Break lopta za Del Potra! Sjajan servis i izjednačenje! Odlična igra Del Potra i nova break lopta! AS!!! Bravo Marine! Šteta, još jedna dobra serija Del Potra i nova prednost! Izjednačenje nakon super igre na mreži! Četvrta break lopta za Del Potra! Odličan servis i još jedno izjednačenje! Loš bekned Čilića i peta break lopta! Sreća, Marinova lopta je dirala crtu i novo izjednačenje! Vrhunski servis i sad Marin ima prednost! Napokon, 4:1!
Dobar servis Del Potra i 15:0! Još jedan i 30:0! As za 40:0! Prvi gem za Del Potra!

Marin igra sjajno i Del Potro ne može uhvatiti udarac. 15:0 je! Lagano i autoritativno! 3:0!

Vrhunski lob Marina za 0:15! Greška Del Potra i 0:30 je! Sjajna izmjena i Marin ima tri break lopte! Fantastično! Winner za 2:0!

Marin Čilić prvi otvara meč! Sretno! Prvi poen je uzeo Del Potro! Odličan servis i 15:15 je! Fantastična kombinacija udaraca Čilića i 30:15! Još jedan fantastičan servis i 40:15! As za 1:0!

Arena gori! Nikad bolja, luđa atmosfera nije viđena u Hrvatskoj na nekom teniskom meču. Argentinaca ima puno, a oni po običaju rade paklenu atmosferu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here