Rođaku presudio iz pištolja zbog sječe stabla oraha

0
356

Dragiša Cvijanović (59) iz Šipraga kod Kotor-Varoši uhapšen je preksinoć zbog sumnje da je hicima iz pištolja ubio daljeg rođaka Radoslava Cvijanovića (41).

Bili pijani

Zločin se dogodio iste noći oko 21.40 sati ispred kafane “Letnikovac” u Šipragama. Kako saznajemo, obojica su bila pod utjecajem alkohola, a ubistvu je prethodila cjelodnevna svađa između njih dvojice.

Prvo su se zavadili prije podne, da bi se sukob nastavio i navečer, kada je Radoslav fizički nasrnuo na Dragišu i zadao mu nekoliko udaraca. Nakon toga Dragiša je otišao kući po pištolj i vratio se u “Letnikovac”, gdje je Radoslav sjedio s društvom, i prema njemu ispalio dva hica iz pištolja. Oba metka pogodila su ga u predjelu grudnog koša.

Iz Policijske uprave Banja Luka navode da je nakon ranjavanja Radoslav davao znake života te da su ga komšije prevezle u Dom zdravlja u Kotor-Varoši, gdje je, nakon prijema, podlegao. S druge strane, Dragiša je pobjegao s mjesta zločina, ali ga je policija pronašla i uhapsila u njegovoj kući.

– Obavljen je uviđaj i pronađen je pištolj kojim je ubistvo izvršeno. S lica mjesta izuzeti su tragovi koji su upućeni na vještačenje, dok je tijelo prevezeno u Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske radi obdukcije – rekla je Marija Markanović, portparol PU Banja Luka.

Mještani Šipraga pričaju da je do svađe došlo jer je Dragiša, navodno, posjekao stablo oraha u Radoslavovoj šumi.

– Tokom dana sjedili su ispred trgovine i zavadili se oko tog oraha. Cijeli dan su pili, a u međuvremenu su bili na zboru u susjednoj Grabovici, da bi po povratku u Šiprage otišli u “Letnikovac”, gdje je ponovo došlo do svađe i tuče. Dragiša je nakon toga otišao kući, a onda se vratio s pištoljem i pucao u Radoslava – kažu mještani.

Nije radio

Prema njihovim riječima, Radoslav i Dragiša nisu bili oženjeni niti su imali djece. Za Radoslava kažu da je dobar čovjek, koji je živio s majkom i bavio s poljoprivredom. O Dragiši nemaju visoko mišljenje jer, kako kažu, ništa nije radio i živio je od očeve penzije. Zbog toga su ga u selu zvali Ležimir.

Ubicin otac sjekirom udario djeda od žrtve

Porodice Dragiše i Radoslava Cvijanovića i ranije su se međusobno sukobljavale. Mještani se prisjećaju da je Dragišin otac Neđo svojevremeno bio na robiji jer je sjekirom udario i zamalo ubio Radoslavovog djeda, odnosno svog strica.

– Nije isključeno da je i to utjecalo na sukob između njih dvojice – pričaju mještani.

Autor: O. MATAVULJ –

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here