Psihički bolesnik koji je napao ljude sjekirom u Njemačkoj je s područja bivše Jugoslavije

0
257

OSUMNJIČENIK za napad sjekirom u kojemu je, po novim informacijama, sedam osoba ozlijeđeno na željezničkom kolodvoru u Dusseldorfu, na zapadu Njemačke, pati od “psihičkog poremećaja”, priopćila je mjesna policija.

S područja bivše Jugoslavije

“Uhićeni osumnjičenik, koji je ranjen, ima 36 godina, dolazi s područja bivše Jugoslavije i očito pati od psihičkog poremećaja”, priopćila je policija.

Glasnogovornik policije je u prvim informacijama o događaju bio rekao da je bilo više napadača koji su “ozlijedili putnike sjekirom”, dodavši da se ne zna točan broj napadača i da ozlijeđeni “nisu u životnoj opasnosti”.
Veliki broj policajaca oko kolodvora

Promet je bio potpuno prekinut na kolodvoru u Duesseldorfu. Helikopteri i velik broj policajaca bili su raspoređeni oko mjesta napada, objavio je portal dnevnika Bilda.
Njemačke vlasti su na oprezu zbog džihadističke prijetnje Njemačkoj, napose nakon napada kamionom na božićni sajam u Berlinu za koji je odgovornost preuzela skupina Islamska država u kojemu je poginulo 12 ljudi.

Džihadistički pokret jača u zemlji zadnjih godina.

Službe za unutarnje obavješćivanje procjenjuju da je u zemlji desetak tisuća radikalnih islamista, među kojima je 1600 za koje se sumnja da su spremni za izvođenje napada.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here