Prosvjed oporbe – Uzvici ‘Mile lopove!’

0
318

Predstavnici Saveza za promjene – lideri SDS-a Mladen Bosić, PDP-a Branislav Borenović, NDP-a Dragan Čavić i drugi predstavnici opozicije došli su u banjalučki park „Mladen Stojanović“ gdje se na današnjim prosvjedima okupilo više od 10.000 građana iz svih krajeva RS-a.

Parkom ozvanjaju uzvici građana „Mile lopove!“, uz žvižduke, dok su pljeskom dočekali lidere oporbe.

Među brojnim glazbenim pjesmama s razglasa se čuo i „Marš na Drinu“ te citati Vladimira Petrovića Disa.

Brojni su transparetni kritike aktualne vlasti u RS-u, a posebno usmjereni prema predsjedniku RS-a i SNSD-a Miloradu Dodiku.

Okupljanje oporbe u banjalučkom parku prate jake snage policije, raspoređene oko mjesta gdje se skup održava.

Borci nisu izdajnici

Borci nisu izdajnici, rekao je Goran Šefovac, predsjednik Udruge Ilidžanski borac“, obraćajući se na današnjem velikom narodnom prosvjdu koji je u Banja Luci organizirala oporba u RS-a.

Upitao je predsjednika RS-a Milorada Dodika kako može predstavnike boračke populacije RS-a nazivati izdajnicima samo zašto što prosvjeduju “jer su im odzeta sva prava”.

– Zbog čega su naša primanja najmanja u regiji? – upitao je Šefovac navodeći, između ostalog, da se borci liječe u federalnom Sarajevu, jer u Istočnom Sarajevu nemaju bolnicu.

Nakon boraca, na prosvjedu oporbe obratili su se i predstavnici umirovljenika, navodeći da ih „žive želi da sahrani aktualna vlast, jer su upropastili Fond PIO, zdravstva…“.

Obraćanja su često prekidana uzvicima „Mile lopove!“.

Nakon što se obrate predstavnici raznih socijalnih kategorija, očekuju se i poruke predstavnika Saveza za promjene, predsjednika SDS-a Mladena Bosića, PDP-a Branislava Borenovića, NDP-a Dragana Čavića i drugih lidera oporbe u RS-u.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here