Pronađeno pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad u Dortmundu

0
200

Policija i tužioci objavili su nove detalje nakon tri eksplozije koje su se desile sinoć u Dortmundu – pronađeno je pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad na igrače Borussije iz Dortmunda.
Šef policije u tom gradu Gregor Lange kazao je da moraju poći od činjenice da je riječ o ciljanom napadu na ekipu Borussije te da se u ovom trenutku ne sumnja na teroristički napad.

Tri eksplozije koje su se desile u Dortmundu prouzrokovale su veliku štetu, prvenstveno po zdravlje povrijeđenog defanzivca Marca Batra i jednog njemačkog policajca. Šteta koja je zanemariva u sinoćnjem slučaju jeste oštećenje autobusa.

Policija je saopćila da u ovom trenutku nije poznato šta su motivi napada na ekipu Borussije. Napad je doveo do odgađanja četvrtfinalne utakmice između klubova Borussia Dortmund i AS Monaco, a ona će biti održana danas.

“S obzirom na pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad na igrače Borussije, zasad polazimo od pretpostavke da se ne radi o terorističkom napadu”, saopćila je u utorak navečer državna odvjetnica Sandra Lücke te je kazala da će biti provedena istraga zbog sumnje na pokušaj ubistva.

Dodala je da je blizu mjesta zločina pronađeno pismo čiji sadržaj za sada ne mogu komentirati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here