Policija optužila Hajduk, prijeti mu četvrt milijuna kuna kazne!

0
206

Podnijeli smo optužni prijedlog protiv pravne osobe NK Hajduk i za to je zapriječena kazna od 250.000 kuna, rekao je načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec za N1 televiziju

Hajduk i Rijeka odigrali su derbi na Poljudu bez pobjednika, ali najmanje se priča o nogometu nakon sramotnih uvreda na nacionalnoj osnovi i upadom huligana na teren koji je šipkom naganjao glavnog suca Marija Zebeca pred kraj utakmice.

– Podnijeli smo optužni prijedlog protiv pravne osobe NK Hajduk i za to je zapriječena kazna od 250.000 kuna – rekao je načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec za N1. Borovec je na pitanje tko je odgovoran za upad huligana s palicom odgovornost prebacio na Hajduk i zaštitarsku službu koju je unajmio te dodao kako je policija reagirala kad je vidjela da su zaštitarske službe zakazale.

– Odgovornost leži na organizatorima, u ovom slučaju NK Hajduk. To je propust organizatora, odnosno zaštitara koji su trebali reagirati nakon što je mladić ušao s tribine na tartan stazu. Kad smo vidjeli da zaštitari nisu reagirali na vrijeme, policija je reagirala u roku od dvije minute – dodao je Borovec.

Odzvanja ZDS, zašto utakmica nije prekinuta? Osim uobičajenog repertoara uvreda s obje strane, uključujući i one na nacionalnoj osnovi, stadionom je odzvanjala i sramotna ustaška krilatica ‘Za dom spremni’. Borovca su pitali zašto policija nije prekinula utakmicu u tom trenutku.

– Odluku o prekidu ne donosi policija, osim ako ponašanje gledatelja direktno ugrožava sigurnost ostalih na tribini. Zabilježili smo sva protupravna ponašanja. Bilo ih je puno, a radi se i o kaznenim djelima i pozivanju na mržnju i nasilje. To će biti procesuirano čim utvrdimo počinitelje – dodao je Borovec.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here