Pokrenuta istraga protiv Gorana Salihovića!?

0
283

SARAJEVO – Ured glavnog disciplinskog tužitelja Visokog sudskog i tužiteljskog savjeta pokrenuo je po službenoj dužnosti disciplinsku istragu protiv glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Gorana Salihovića, doznaje BN televizija u visokim pravosudnim institucijama.

“Navedeni predmet ovog Ureda je registriran po službenoj dužnosti u skladu sa nadležnošću Ureda iz člana 64. stav 2. Zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom savjetu Bosne i Hercegovine, a sa osnovom medijskih objava u kojima su izneseni navodi o mogućoj povredi dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, Gorana Salihovića”, kazali su za N1 u Uredu glavnog disciplinskog tužitelja Visokog sudskog i tužiteljskog savjeta.

Istraga je pokrenuta nakon medijskih istupa glavnog tužitelja, te navoda o direktnoj umješanosti Salihovića u opstruiranje istraga protiv visokih političkih službenika, prije svih Milorada Dodika.

Podsjećamo prethodnih dana afera u kojoj su objavljeni transkripti u kojima jedan televizijski voditelj u telefonskom razgovoru obavještava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da mu je sa Salihovićem završio zaustavljenje svih istraga, izazvala je ogromnu pažnju javnosti i brojna reagiranja.

“Transparency International” BiH uputio je Uredu disciplinskog tužitelja zahtjev da ispita medijske navode u vezi s postupanjem glavnog tužitelja u Tužiteljstvu BiH, Gorana Salihovića.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here